fbpx
Automobili

Pregled Hiundai Sonata N Line za 2021: Dugotrajno ažuriranje 5, prostor i praktičnost

redu, hajde da se obratimo slonu u sobi. Hiundai Sonata N Line 2021 nije automobil srednje veličine, kako to sugeriše njegova prodajna klasifikacija. veliko je.

Ali Hiundai nije usamljen, jer je dosta drugih srednjih automobila polako poraslo do te mere da su ono što bismo smatrali velikim. Mali automobili su narasli na srednje automobilske proporcije. Laki automobili su sada veličine malih automobila.

Puzanje veličine je endemsko u automobilskoj industriji.

Da vam dam malo ideje koliko je Sonata velika, samo je 5 cm kraća od poslednjih VF Commodore ili FG Ks Falcon limuzina proizvedenih u Aussie, od nosa do repa. Njegovo međuosovinsko rastojanje se skoro potpuno poklapa sa Fordom (u stvari 2 mm duže).

Sonata takođe ima VF Commodore koji je dobio prostor za prtljažnik sa 510L u poređenju sa Holdenovim tvrdnjama od 496L, ali je malo ispod Falconove tvrdnje od 535L.

Da biste videli kako se Sonata slaže u odnosu na Commodore i Falcon, neke od njenih trenutnih konkurenata, i protiv sopstvene prve generacije, pogledajte tabelu ispod.Što se pakovanja, utovara i korišćenja Sonate tiče, kako se ona nosi sa svakodnevnim životom sa praktične tačke gledišta?

Priznajem, bio sam iznenađen. Nedeljna radnja sa pola tuceta zelenih kesa nije bila trudna. Jedini pravi problem koji sam otkrio je nedostatak kukica za torbe, što znači da vaše namirnice mogu slobodno da klize oko prtljažnika.

Ja sam najveći svetski obožavalac kuke za torbe, a u inostranstvu Sonata dolazi sa preklopnim nosačem torbi. Ne bi moglo biti previše teško dodati, sigurno?

Pristup prtljažniku je preko dugmeta na privezi za ključeve, otpuštanja u unutrašnjosti ili pritiskom na gornji umetak oznake za prtljažnik (trebalo je neko vreme da se shvati). Sonata N Line takođe ima funkciju „pametnog prtljažnika“, koja otvara prtljažnik bez upotrebe ruku ako stojite na zadnjem delu automobila dok je zaključan.

Pametna čizma je obično bila mala muka. Stanite blizu automobila i razgovarajte sa komšijom i prtljažnik će se otvoriti. Operite auto sa ključevima u džepu, otvorenim prtljažnikom i napunjenim penom… Ovu funkciju sam isključio prilično brzo.

Srećna Sonata je morala da se uputi na kratka putovanja i uze prtljag za dvoje sa slobodnim prostorom. Otvor prtljažnika je širok, što ga čini lakim za utovar, iako postoji mala ivica koja se može podići kako bi stvari ušle i izašle.Pravi pogodak kada je došlo vreme za preseljenje. Dok limuzina sa četvoro vrata nikada neće biti zamena za kombi u pokretu, sve naše male šanse su gurnute u kutije i gurnute u Sonatu.

Iako je veličina kutije varirala, većina je dostigla oznaku od 40k30k60cm, i bilo je dovoljno lako spakovati automobil sa desetak odjednom. Ono što vidite ispod je bila prva vožnja podeljena preko prtljažnika i zadnjeg sedišta (i polako sa mojim odrpanim asortimanom kutija). To nije loše za skromnu limuzinu.Za radne vožnje po kancelariji Drive, Sonata je postala limuzina, jer sam iskoristio svaku priliku da zaradim dodatno vreme za volanom i sate na zadnjim sedištima.

Mogu reći sa apsolutnim autoritetom iz prve ruke da je zadnji deo Sonate prostran i udoban koliko ćete naći. Tamo je veliki i u nekim dimenzijama se oseća prostranije od onih gore pomenutih velikih automobila.

Prostor za noge pozadi je ogroman, širina pozadi je takođe velika, a tri odrasle osobe mogu da putuju na duge staze jedno pored drugog bez pretnje da će se raspasti i nikada više ne razgovarati. Centralni putnik ima podni tunel za opkoljavanje, a srednje sedište je nešto više i manje pogodno.Zadnja prostorija za glavu mi dobro funkcioniše, ali sam visok samo 169 cm. Zakrenuta linija krova i prostor koji je dat za smeštaj panoramskog krovnog otvora pomalo se uvlače u prostor za otvore. Viši putnici to mogu više primetiti.

Pogodnosti na zadnjim sedištima broje stvari kao što su zavese za sunce na zadnjem staklu (ručno sa strane, sa napajanjem pozadi), grejana zadnja sedišta, zadnji ventilacioni otvori na konzoli, sklopivi naslon za ruke sa držačima za čaše i jedna USB utičnica.

Mislim da je samo jedan USB na zadnjem sedištu malo škrt, s obzirom na dugo putovanje, svaki putnik na zadnjem sedištu će verovatno imati jedan (ili možda više) uređaj koji bi mogao da koristi USB dopunu nakon sati skrolovanja IouTube, Instagram i Tik Tok streams.

Sonati takođe nedostaje kontrola klime na zadnjim sedištima, što je, priznajem, još uvek retkost za ovaj segment, ali se može naći u ponudama Škode i Folksvagena u klasi.Napred, a prostor za skladištenje manjih delova i delova uglavnom se koristi velikim otvorenim rezervoarom na dnu centralnog nosača. Ovo je takođe domaćin bežičnog punjača, ali sam ovo ostavio isključenim i dao svojim ključevima i telefonu (kada su priključeni) ovaj prostor kao sopstveni.

Nisam baš pacov, pa to je obim mog ručne prtljage. Postoji nešto manja količina prostora na centralnoj konzoli ispod naslona za ruke nego što biste očekivali, ali baš taman za pakovanje maramica za dezinfekciju ruku (kako 2021. od mene). Pretinac za rukavice ima tendenciju da bude prave veličine za zdepast vlasnički priručnik, ali ne previše.

Kada bih mogao nešto da promenim, imao bih poklopac koji se okreće iznad centralnog skladišta. Uvek nerado ostavljam bilo šta na izložbi u unutrašnjosti automobila, a mali poklopac ovde (kao što biste našli u Sorentu) deluje kao deo slagalice koji nedostaje.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button