fbpx
Automobili

Suzuki Vision Gran Turismo digitalni koncept predstavljen sa hibridnim superbike motorom

Sa značajnim iskustvom u proizvodnji automobila i motocikala, Suzuki ima za cilj da spoji oboje sa svojim novim Suzuki Vision Gran Turismo konceptom – digitalnim automobilom koji možete voziti u popularnoj trkačkoj igrici Gran Turismo 7.

Digitalni koncept ima oblik roudstera bez krova, slično kao serijski automobili Ferrari Monza SP2 i Aston Martin Speedster vredni milion dolara.

Ali dok ti automobili odgovaraju ogromnim V12 motorima ispod svojih izduženih haubi, Suzuki Vision GT Concept koristi relativno minijaturni 1,3-litarski četvorocilindrični motor iz Suzuki Haiabusa superbike-a.Sa značajnim iskustvom u proizvodnji automobila i motocikala, Suzuki ima za cilj da spoji oboje sa svojim novim Suzuki Vision Gran Turismo konceptom – digitalnim automobilom koji možete voziti u popularnoj trkačkoj igrici Gran Turismo 7.

Digitalni koncept ima oblik roudstera bez krova, slično kao serijski automobili Ferrari Monza SP2 i Aston Martin Speedster vredni milion dolara.

Ali dok ti automobili odgovaraju ogromnim V12 motorima ispod svojih izduženih haubi, Suzuki Vision GT Concept koristi relativno minijaturni 1,3-litarski četvorocilindrični motor iz Suzuki Haiabusa superbike-a.Ova teoretska snaga je pojačana sa tri elektromotora – jedan pozadi i dva napred – za kombinovanu snagu od 318 kV i 610 Nm. Možete se kladiti da će Haiabusa motor vrištati prema svom ograničenju broja obrtaja od 11.000 obrtaja u minuti, uz doživljaj pune buke koji omogućava kabina na otvorenom.

Elementi aktuelnog Suzuki Svift Sport hot hatcha se vide na prednjoj maski Vision GT Concepta, pre svega kroz zjapeću rešetku, ugaone farove i niže usisnike. Točkovi velikog prečnika takođe pozajmljuju dizajnerske naznake iz vrućeg heča veličine litre koji se prodaje u Australiji.

Dizajneri virtuelnog roudstera takođe su rekli da su inspirisani Suzuki Kapućino kabrioletom iz 1990-ih, iako se malo sličnosti primećuje osim stila karoserije.

Suzuki tvrdi da su lake trkačke komponente korišćene da bi se težina Vision GT Concepta zadržala na gipkih 970 kg – iako u digitalnom svetu ništa ne sprečava Suzuki da smanji težinu automobila sa jednom linijom koda.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button