fbpx
Automobili

Porscheov Rennsport Reunion se vraća 2023

Sedmo izdanje masovne proslave svih stvari Porše će se vratiti sledeće godine nakon najduže pauze u 22-godišnjoj istoriji ovog događaja.


Porsche još ne govori gde i kada će se održati, osim da će se održati sledeće godine. Prethodni Rennsport Reunions održani su u Lime Rock Parku, Daitona International Speedvaiu i Laguna Seca.
Poslednji Rennsport održan je 2018. i privukao je 80.000 navijača i 2.500 vozila, uključujući 356 Speedster, RS Spider, 959 Dakar i 919 hibrid.
Ako ste čekali znake da se stvari lagano vraćaju u normalu, ne tražite dalje od Porscheovog Rennsport Reunion VII, koji će se održati negde u nekom trenutku 2023. To su sve informacije koje Porsche trenutno objavljuje, ali sada znamo najduža pauza u istoriji Rensport Reuniona se bliži kraju.

Ideja vozača trkačkih automobila Briana Redmana i portparola Porsche Cars North America, Boba Carlsona, prvi Rennsport Reunion održan je u Lime Rock Parku u Konektikatu 2001. Od tada se održava svake tri do četiri godine na Daitona International Speedvai u Florida (2004. i 2007.), a zatim u Laguna Seca u Kaliforniji (2011., 2015. i 2018.). Poslednji Reunion Rensporta privukao je više od 80.000 navijača i 2.500 vozila.

„Svi smo uzbuđeni što možemo da najavimo povratak Rennsport Reunion-a, koji je uvek vrhunac entuzijazma i nasleđa Porschea u motosportu,“ rekao je Kjell Gruner, predsednik i izvršni direktor Porsche Cars North America u saopštenju. „Rennsport Reunion je tokom godina brzo prerastao u zaista jedinstveno iskustvo vida, zvuka i emocija. Nekoliko dana se čini kao da su svi oduševljeni brendom ujedinjeni na jednom mestu, stalno i van stazi, kao jedna Porše porodica.”

Porsche je rekao da će uskoro objaviti temu, datum i lokaciju Rennsport Reunion VII. S obzirom na to da Porše uopšte ne pominje Lagunu Secu, ne bismo se iznenadili da će se održati negde drugde. Blog Flatsikes koji se odnosi na Porsche napominje da je Porsche razgovarao sa vlasnicima te staze kako bi napravili važne nadogradnje, poput novog mosta preko staze na startno-ciljnoj liniji.

Neka od vozila koja su se pojavila na događaju 2018. uključivala su 356 Speedster, RS Spider, 959 Dakar i 919 Hibrid. Tema te godine bila je „Šampioni“, a Porše nije zaboravio da pomene da je „sa preko 30.000 pobeda na trkama, proizvođač sportskih automobila iz Vajzaha daleko najuspešniji brend u motosportu širom sveta“.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button