fbpx
Automobili

Ford Ranchero Deluke iz 1965. je naš najbolji izbor dana na aukciji prikolica

Ovaj Ford Ranchero Deluke iz 1965., pokretan V-8 od 289 kubnih inča i sa tri pedale, trenutno je na aukciji na Bring a Trailer.

• Ima samo 35.000 milja pređenih samo 35.000 milja i sa uglavnom nerđavim telom, možda ima skoro 60 godina, ali i dalje izgleda mlado u srcu.

• Licitiranje je otvoreno do srede, 20. aprila, sa trenutnom ponudom od 17,750 dolara od ponedeljka.

Šta cipal i Ford Ranchero imaju zajedničko? Estetika “posao napred, zabava pozadi”, naravno. Postoje i druge linije poređenja, pre svega povremeno obnavljanje dva čudna stila u njihovim oblastima. Čak i sada, sa uvođenjem vozila kao što je Hiundai Santa Cruz, duh ute živi i dalje, ali taj izgled možda neće pokvariti isti svrab kao u prošlim godinama. Međutim, ako turbo punjači ili nekonvencionalni menjači ne zagolicaju vašu maštu, i ako vas ne sputava nedostatak udobnosti stvorenja kao što su električni prozori i klima uređaj, osnivač ovog segmenta, Ford Ranchero, će vas pokriti. A ako želite da odete tamo, ovaj model Ranchero Deluke iz 1965. je trenutno na prodaju na Bring a Trailer-u—koji je, kao i Car and Driver, deo Hearst Autos—na aukciji koja se završava u sredu, 20. aprila.

Počevši od proizvodnje 1957. godine model, Ranchero je rođen iz platforme posvećene limuzinama i karavanima. Počnite sa vagonom, skinite se malo sa vrha i dobili ste ute. To je još jedna šala vezana za kosu, ali nije tako daleko od Fordovog procesa za prvi Ranchero. Dok je uvodni model u suštini bio iseckana verzija Fordovog Ranch Vagona pune veličine, druga iteracija, počevši od 1960. godine modela, bila je zasnovana na Fordovoj novoj kompaktnoj limuzini Falcon. Ranchero je čak bio na tržištu kao Falcon Ranchero u to vreme, delivši delove uključujući uputstvo za upotrebu i patosnice sa svojim kolegom iz limuzine. Ranchero je prekinuo proizvodnju 1979. godine, što je dovelo do prelaska kompanije na robusniji kamionski paket u malim pikapovima Courier i Ranger.

Ovaj određeni Ranchero, primerak sa malom kilometražom u vlasništvu prodavca od 2014. godine, izgleda uglavnom u odličnom stanju, sa samo nekoliko oblasti nesavršenosti koje treba primetiti. Nakon prelepog prefarbanja Honei Gold i Vimbledon Vhite i unutrašnjeg osvežavanja pre trenutnog vlasništva, pojavile su se neke ogrebotine, kao i malo oštećenja boje i korozije oko poklopca gasa. Pored toga, prethodna baterija je odlučila da je dovoljno i izazvala je dodatnu koroziju na ležištu baterije. Srećom, postavljena je nova baterija, kao i akceleratorska pumpa. Pošto je prešao otprilike 400 milja pod trenutnim vlasništvom, ovaj relikt prošlih godina moli za neko vreme za sedenje. I, s obzirom da ima neke oznake lepote, zašto ga držati kao muzejski eksponat?

Posedujući V-8 koji je delio sa Mustangom tog vremena, i sa tri pedale za pokretanje, ima mnogo toga da se voli u ovom Ranchero-u. Štaviše, ima neverovatno čistu unutrašnjost, oštar eksterijer i praktično nultu rđu karoserije. Do njih je teško doći u vožnji od skoro 60 godina. Poslednji model sa 289 pogonom na Bring a Trailer prodat je za 17.000 dolara pre otprilike godinu dana, a sa licitiranjem koje je već bilo ispred te cifre od ovog pisanja za dva dana do kraja, ko zna gde će ovo završiti.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button