fbpx
Automobili

Honda Insight Killed; Stižu novi Accord, Civic, CR-V hibridi

Honda Insight, hibridizovana verzija 10. generacije Civic-a, završiće proizvodnju u junu 2022.
Sa Insight-om na izlasku, Honda će se fokusirati na hibridizaciju svojih „osnovnih“ modela: CR-V, Accord i 11. generacije Civic.


Honda kaže da će CR-V hibrid stići ove godine, a sledeća generacija CR-V je već špijunirana.
Honda, koja trenutno ne prodaje električni automobil u Severnoj Americi, nedavno je otkrila svoje planove za EV, uključujući dva potencijalna električna sportska automobila. Ali pre nego što se ovi EV pridruže Hondinoj liniji, japanski proizvođač automobila će proširiti svoj hibridni arsenal sa tri nova modela. Međutim, ovi novi hibridi će doći na štetu jedne od postojećih Hondinih hibridnih ponuda: Honda je danas saopštila da će Insight sada prekinuti proizvodnju ove godine.

Honda kaže da će se njena strategija elektrifikacije usredsrediti na hibridizaciju onoga što naziva svojim „osnovnim“ modelima — CR-V, Accord i Civic. Ali kako se Honda fokusira na ova vozila, Insight će pasti po strani i trebalo bi da završi proizvodnju u junu 2022. Najnoviji Insight, koji je bio usko povezan sa Civic-om, biće efektivno zamenjen Civic Hibrid-om za koji Honda kaže da će stići u nekom trenutku u budućnosti.

Honda je takođe otkrila da će ove godine stići novi CR-V hibrid, a zatim Accord hibrid. Već smo videli kako Honda testira sledeću generaciju CR-V, tako da ovo naizgled potvrđuje svoj debi kasnije ove godine sa hibridnom varijantom u kombinaciji. Honda ima za cilj da hibridni modeli čine do 50 procenata prodajnog miksa za CR-V i Accord, što znači da će CR-V i Accord nastaviti da nude pogone na gas u doglednoj budućnosti.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button