fbpx
Automobili

Ovaj prikaz Toiote MR2 vraća legendarni sportski automobil u život.

Nažalost, od Toiota se ne očekuje da MR2 vrati u život.
Ukinuta 2007. godine, Toiota MR2 i dalje se smatra jednim od najboljih sportskih automobila marke. Od tada, proizvođač automobila ne prestaje da razmišlja o razvoju naslednika MR2. Jedan izvršni direktor čak je rekao da bi voleo da vidi Tojotinu partnerku sa Porscheom na mogućem novom laganom sportskom automobilu .

Nažalost, čini se da Toiota ne planira – barem kratkoročno do srednjoročno – da oživi legendarni MR2. Ova renesansa „nije prioritet“ za kompaniju koja sada u svojoj ponudi ima tri sportska automobila – Supru , novi GR 86 i GR Iaris . Drugim rečima, ne čekajte da Toiota MR2 stigne, jer je Toiota neće napraviti.

A sada … zaboravi sve što smo gore napisali. Pređimo na alternativnu stvarnost, u kojoj Toiota želi da izgradi novi MR2 i potrebna joj je pomoć u njegovom dizajnu. Tu ilustrator Rain Prisk dolazi u pomoć modernim izgledom sportskog automobila. Možete videti njegov prikaz na vrhu ovog članka i iskreno se možemo samo diviti njegovom radu.

Jedna stvar zaslužuje da bude istaknuta. Zaista, ovaj automobil izgleda previše futuristički. Originalni MR2 imao je potcenjeniji dizajn, koji se vrlo dobro poklapao sa njegovom pomalo skromnom prirodom, uprkos srednjem motoru. Na ovom renderovanju sportski automobil izgleda znatno avangardnije od svog prethodnika.

Ali ako nam dozvolite da na to gledamo iz druge perspektive, novi MR2 bi u stvari mogao biti potpuno električan i u ovom slučaju se ovaj dizajn vrlo dobro uklapa u tehnologiju koja stoji iza njega. Kada znate da izvršni direktor Toiote želi da Porsche učestvuje u projektu, možete zamisliti da električni sistem zadnjih motora visokih performansi razvijen u Stuttgartu pokreće automobil i pretvara ga u tihu raketu. Ah, prelepo je sanjati.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button