fbpx
Automobili

Nissan Patrol Varrior ponovo predstavljen kao koncept

Konceptno vozilo Nissan Patrol Varrior predstavljeno je večeras na svečanom događaju u Melburnu kojem su prisustvovali Nissan dileri – međutim, očekuje se da će taj tajni model ostati u tajnosti i van pažnje javnosti dok se ne potvrdi proizvodnja.

Dugo očekivani Nissan Patrol Varrior prikazan je Nissan dilerima na nacionalnoj konferenciji u CBD-u u Melburnu (9. maja 2022).

AŽURIRANJE: U izjavi za medije izdatoj 10. maja 2022., šef Nissana Australije, Adam Paterson, rekao je: „Nissan patrolu takođe trenutno proučava Premcar kako bi dodatno proširio svoje mogućnosti, kako na putu tako i van njega.

Rukovodioci Nissana Australia su se navodno potrudili da kažu da program Nissan Patrol Varrior još nije potvrđen, ali se i dalje nadaju da će dobiti odobrenje Nissana Japan.

Prisutni su rekli Drive da je konceptno vozilo Nissan Patrol Varrior – zasnovano na današnjem proizvodnom modelu, ali sa dodacima za pričvršćivanje – ima srebrnu karoseriju i opremljeno je šiljcima na lukovima točkova, vešanjem za visoku vožnju, terenskim gumama i jedinstvenim dizajnom točkova od legure.

Nissan je rekao da se izduvni otvori ispod zadnjih vrata takođe razmatraju.

Suprotno inostranim spekulacijama da se tvin-turbo V6 benzinski motor razvija za buduće verzije Nissan Patrol-a, Nissan Patrol Varrior koji je prikazan dilerima bio je opremljen istim 5,6-litarskim V8 kao i današnji model – bez pominjanja neravnina. trenutne ocene snage i obrtnog momenta (298kV/560Nm).

Konceptno vozilo Nissan Patrol Varrior imalo je zatamnjenu rešetku i 3D Varrior slova na vratima prtljažnika.

Konceptno vozilo je takođe opremljeno novim infotainment sistemom sa Apple CarPlai-om i Android Auto-om, a lažna drvena obloga zamenjena je crnim akcentima. Međutim, sama crtica je inače bila ista kao na današnjem modelu.

Upadljivo po svom odsustvu: za razliku od Nissan Navara Varrior ute koji ima polugu bez obruča, kompatibilnu sa vitlom, prikazano konceptno vozilo Nissan Patrol Varrior ima standardni prednji branik.

Prisutnima je rečeno da bull bar nije planiran za Nissan Patrol Varrior jer Nissan nema u svom katalogu fabrički odobrenu šipku kompatibilnu sa vazdušnim jastucima.

Dileri na sastanku rekli su da je Nissan Patrol Varrior bio dominantan – a Nissan je tvrdio da je poboljšao uglove zazora i bolju artikulaciju van puta – ali je njegov stil bio manje naglašen u poređenju sa Nissan Navara Varrior ute.

Nissanovi dileri su obavešteni o tekućim nestašicama zaliha i kašnjenju isporuke za sve ključne modele Nissanovog asortimana i, uz izvinjenje dilerima, zamolili su ih da budu strpljivi dok Nissan pregovara da dobije više proizvodnih kapaciteta za Australiju.

Drive razume ako Nissan Japan odobri Nissan Patrol Varrior – koji je konstruisala bivša firma Ford Performance Vehicles Premcar, koja završava konačnu montažu vozila sa nadograđenim komponentama u Melburnu – on bi stigao u izložbene salone negde 2023.

Nissan Patrol Varrior je bio program koji se ponovo uključuje, ali se ne ponavlja tokom COVID-a, međutim učesnici događaja rekli su da se vozilo vratilo na radar direktora Nissan Australia, nakon uspeha Nissan Navara Varrior ute.

Disk će ažurirati ovu priču kako više informacija bude dostupno.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button