fbpx
Automobili

Folksvagen Buba bi mogla da se oživi električnom energijom – izveštaj

Ikonična Folksvagen Buba mogla bi da se oživi električnom energijom, smatra globalni Folksvagen šef Herbert Dis.

Prema izveštaju španskih medija, gospodin Dies je predložio povratak retro dizajnu – ali sa električnom energijom – mogao bi da ojača imidž proizvođača.

Nemački automobilski gigant sprema se da skine pokrivače sa električnog oživljavanja Folksvagen Kombija – kao pokretača ljudi i kombija, poznatog kao ID. Zujanje – ali električna Buba bi uskoro mogla da usledi.

„Veoma sam uzbuđen zbog lansiranja ID Buzza [električnog kombija inspirisanog originalnim Kombijem] i, iz ovog iskustva, naučim kako možemo da prenesemo svoj tradicionalni i emotivni svet u sektor električnih vozila, misleći na Bubu,“ Gospodin Diess je citirao španski novinski sajt HibridosiElectricos.

Originalna Buba je napravljena između 1938. i 2003. godine, dok je „Nova Buba“ – zasnovana na Volksvagen Golfu – lansirana 1997. pre nego što je uklonjena 13 godina kasnije. Model nove generacije počeo je da se prodaje 2011. godine i ostao je dostupan do 2019. godine.

O novom električnom projektu se već neko vreme priča. Prošle godine Volksvagen je podneo zahtev za zaštitu imena e-Buba i e-Karmann u Evropi.

Folksvagen je takođe izrazio interesovanje za retro dizajn sa svojim ID-om. Koncept Baza i ID Buggija 2019.

Međutim, Drive shvata – barem kratkoročno – da je proizvođač prvenstveno fokusiran na uvođenje svog postojećeg ID električnog asortimana.

Električna buba spremna za proizvodnju verovatno neće uskoro pokvariti pokrivač.

Kupci koji očajnički žele da se domognu nulte emisije izduvnih gasova Buba trenutno imaju dve opcije; naručite fabrički podržan paket za konverziju i ugradite ga u postojeći automobil ili sačekajte nadolazeću Ora Ballet Cat – kinesku kopiju klasičnog Volksvagenovog dizajna sa četvoro vrata.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button