fbpx
Automobili

Nema rezervoara za gorivo velikog dometa za Ford Ranger Raptor 2023

Kupci 2023 Ford Ranger Raptor tvin-turbo V6 benzinskog pikapa moraće da se zadovolje sa njegovim standardnim rezervoarom za gorivo od 80 litara – ograničavajući koliko daleko može da ode sa utabanih staza i obavezujući vlasnike da nose kante za gorivo – jer kompanija i njegov partner za dodatnu opremu ARB ne planiraju da uvedu tenk dugog dometa kao opciju na svom vodećem modelu performansi.

ARB rezervoar za gorivo velikog dometa je u razvoju kao opcija koju je odobrio Ford na dizel verzijama nove generacije Ford Ranger linije, ali isti rezervoar nije razvijen za benzinske varijante.

Rezervoari za gorivo imaju različite zahteve – i moraju da budu obloženi različitim materijalima – u zavisnosti od toga da li su projektovani za prevoz dizela ili bezolovnog goriva.

Pošto je dizel popularnija opcija u novoj liniji Ford Ranger, Ford i njegov partner za dodatnu opremu ARB tek treba da razviju rezervoar dugog dometa za benzinske varijante, kao što je novi Ford Ranger Raptor performans ute.

Na brifingu za medije ove nedelje, Fordovi inženjeri su rekli da za sada nema planova za uvođenje rezervoara velikog dometa za Ford Ranger Raptor – iako je pogonjen tvin-turbo 3,0-litarskim V6 benzinskim motorom, on je najžedniji model u opseg.

Ford tek treba da objavi podatke o potrošnji goriva za novi Ford Ranger Raptor, međutim inženjeri koji su vozili vozilo na javnim putevima tokom razvoja kažu da troši oko 11 do 12 L/100 km na otvorenom putu.

Ovo je oko 5 posto više od stvarne potrošnje goriva od originalnog tvin-turbo 2,0-litarskog četvorocilindričnog dizela Ford Ranger Raptor, u kojem je Drive zabeležio potrošnju od 10L/100km.

Ford i ARB tek treba da objave informacije o opcionom rezervoaru velikog dometa za dizel varijante novog Ford Rangera – i da li će to biti rezervni rezervoar ili dodatni rezervoar.

Standardni rezervoar za gorivo u Ford Ranger-u ima kapacitet od 80 litara; uobičajeno je na tržištu terenskih vozila da se doda oko 50 litara nosivosti goriva.

Drive razume da Ford i ARB rade na zamenskom rezervoaru za gorivo od približno 130 do 150 litara kapaciteta.

Rezervoar za gorivo za dugi domet koji nudi ARB-ov brend Frontier za trenutnu generaciju Ford Ranger je ocenjen na 140 litara. U ovoj fazi nije jasno da li se trenutni rezervoar od 140 litara može jednostavno preneti za novi model.

Kao i kod trenutnog rezervoara ARB Frontier, veća mjehura za gorivo za novi Ford Ranger će vjerovatno biti napravljena od plastike visoke čvrstoće, male težine, brizgane plastike (a ne čelika).

Imajte na umu da su podaci o kapacitetu rezervoara velikog dometa za novi Ford Ranger samo procena, nije potvrđena od strane Forda ili ARB-a i podložna je promenama.

Drive-u je rečeno da će Ford i ARB predstaviti svoj ceo katalog dodatne opreme u junu, neposredno pre dolaska nove Ford Ranger linije u izložbeni salon.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button