Automobili

Neki sumnjivi trgovci Forda dodaju dodatke na prednarudžbe kompanije Bronco

Kombinacija usijanog tržišta novih automobila, mnoštva odlaganja i neverovatno traženog proizvoda išla je u prilog Fordovim dilerima. Diljem zemlje dileri dodaju hiljade, ako ne i desetine hiljada dolara, marža Broncos -u na parceli. Oni koji ga žele danas moraće da plate ili stanu u red. Ali kada konačno dođete do prednjeg reda, nemojte pretpostavljati da ste na sigurnom: Neki sumnjivi trgovci pokušavaju da dodaju ogromne naknade unapred naručenim Broncos-ima samo nekoliko dana pre isporuke.

To se dogodilo paru koji vodi IouTube kanal Pipsburgh Vievs. Nakon otprilike godinu dana čekanja na svoje Bronco spoljne banke sa 4 vrata-koje su naručili od prodavca u kome je muž radio-par je šest dana pre isporuke obavešten da trgovac dodaje 10.000 dolara nadoknade prema MSRP-u za koji su se dogovorili do. Njihov kamion od 52 810 dolara preko noći je postao talac od 62 000 dolara. Uzvratili su sa 5000 dolara zbog nalepnice, što je već bio divlji ustupak, ali trgovac nije siguran da li će to prihvatiti. Na kraju krajeva, posao zna da li par odbija isporuku, mogu ga prodati po neverovatnoj ceni.

Nažalost, ovo ne izgleda kao izolovani incident. Drugi korisnik u temi na Bronco6G forumu kaže da je njegov trgovac pokušao da povuče istu stvar, primoravši ga da premesti svoju narudžbinu. Još jedna u Facebook grupi koju je primetila pisac o automobilima Zerin Dube kaže da njegov diler pokušava da u poslednjem trenutku iz njega izvuče još 5000 dolara. Drugi kažu da se njihov trgovac neće obavezati na cenu dok kamion ne uđe, zadržavajući pravo dodavanja marža i efikasno negirajući svrhu direktnog naručivanja. I u ovim situacijama mnogi očekuju da će Fordov poziv razjasniti stvari. Prema Fordovom portparolu Mikeu Levineu, ta strategija možda neće vas odvesti daleko.

“MSRP je MSRP”, rekao je Levine u e -poruci Road & Track. “Trgovci su nezavisne franšize i na kraju se konačna cena koju će kupac platiti za bilo koje vozilo dogovara između njih i dilera koji je na, ispod ili iznad MSRP -a. Ako kupac nije zadovoljan svojim iskustvom sa prodavcem, naš tim im može pomoći nađi drugog dilera koji mu bolje odgovara. “

Ove oznake nisu ništa novo. Američki trgovci automobilima imaju istoriju dodavanja novca vrućim, očekivanim automobilima. Ali posebno je čudno i grabežljivo dodavati marže automobilima posebne narudžbe, posebno kada je prvobitna narudžba bila za vozilo u MSRP-u. Moramo ponoviti da nikada ne biste trebali plaćati iznad cijene naljepnice za vozilo koje nije jako ograničeno u proizvodnji, pa čak i tada možda nikada nećete vratiti taj novac. Bronco je dobar, ali je nekoliko automobila ikada vredelo desetine hiljada iznad cene nalepnice.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close