fbpx
Automobili

Pet najskupljih automobila na prodaju u Australiji

Ako budete dovoljno srećni da učestvujete u ovonedeljnoj Poverball lutriji od 120 miliona dolara, sastavili smo listu najskupljih automobila u Australiji – naravno, prva stvar na koju bi trebalo da potrošite ogroman džekpot.

S obzirom da je tržište automobila ludo koliko je trenutno – podstaknuto nestašicom poluprovodnika koja diže cene polovnih automobila – i privatnim prodavcima koji mogu da traže iznose koji suze oči, ograničili smo izbor samo na nove automobile u kojima možete kupiti Australija.

Takođe smo zanemarili modele za koje je malo verovatno da ćete se kvalifikovati – gledajući u ograničeno izdanje Ferrari Monza SP2 i Pagani Huaira koji se više ne proizvodi.

Ponesite svoje čekovne knjižice za ovaj ekstravagantni kvintet najskupljih automobila 2022. Sve cene ne uključuju troškove puta.

Nije iznenađujuće da ćete naći Rolls-Roice na vrhu liste kao najskuplji automobil na prodaji u Australiji. Vodeća varijanta vodećeg modela Phantom je produženo međuosovinsko rastojanje koje je dugačko skoro šest metara i teško je 2610 kg.

Naravno, kupci mogu dobiti dodatni novac za veliku paletu opcionih boja – ili čak mogu razviti sopstvenu nijansu u konsultaciji sa fabrikom.

Standard je ipak 6,75-litarski tvin-turbo V12 motor, koji šalje 420 kV/900 Nm na zadnje točkove. Iako je to teška zver, taj motor će i dalje pokretati Phantom EVB od nule do 100 km/h za 5,4 sekunde.

U italijanskom uglu Ferari nudi SF90 Stradale za skoro milion dolara. Navedite nekoliko opcija i ta cena na listi će lako zasjeniti sedmocifrenu barijeru.

Ovaj skupi hiperautomobil pokreće plug-in hibridni pogon. 3,9-litarski V8 sa turbo punjenjem uparen je sa tri električna motora za kombinovanu snagu od 735 kV/800 Nm.

Sve ovo se odvija kroz osmostepeni menjač sa dvostrukim kvačilom i sistem pogona na sva četiri točka.

Iako ne postoji zvanična odredba o tome ko može kupiti SF90, kupci bi mogli naići na probleme u pronalaženju alokacije.

Verovatno prvi Rolls-Roiceov pokušaj da vozi svakodnevnog vozača sposobnog da vozi decu u školu, Rolls-Roice Cullinan SUV koji se najviše vozi je jedan od najprodavanijih britanskih marki.

Najskuplja varijanta je Black Badge, koja oprema Cullinan ekskluzivnom preobrazbom ​​na tamnu temu. Zadržao je standardni Cullinan-ov 6,75-litarski tvin-turbo V12 motor, ali prilagođava pogon i šasiju za „poboljšane dinamičke performanse“.

Rolls-Roice napominje da je svaki automobil napravljen po posebnoj specifikaciji, tako da će vaša cena gotovo sigurno varirati.

Za one koji vole tradicionalniji izgled, Rolls-Roice prodaje zlokobni Black Badge komplet na konvencionalnom Ghost limuzini. Po ceni od 745.000 dolara, Ghost Black Badge ima mnoge od istih dodataka zasnovanih na stilu, a automobil pokreće isti 6,75-litarski tvin-turbo V12 motor.

Izgled prvenstveno ima za cilj da privuče mlađe kupce sa subverzivnijim ukusom, ali zanimljivo je da Rolls-Roice kaže da je podela kupaca otprilike 50/50 na muškarce i žene.

Kupci će morati da sačekaju neko vreme pre dana isporuke – trenutno vreme čekanja se proteže između devet i 12 meseci.

Da se ​​vratimo na superautomobile, olakšana i tvrdokornija verzija McLarenovog 720S je trenutno najskuplji model brenda koji se može naručiti u Australiji.

Pod izgledom 765LT Spider, automobil skoro prelazi oznaku od 700.000 dolara i može se opcioni sa bezbroj dodataka ako ta osnovna cena ne zadovolji.

U stvari, najskuplja opcija je da se spoljašnjost automobila završi sa satenskim karbonskim vlaknima koja koštaju 538.360 dolara.

Kao i njegov kolega sa tvrdim vrhom, 765LT Spider koristi 4,0-litarski tvin-turbo V8 sa 563kV/800Nm i može da ubrza od nule do 100km/h za 2,8 sekundi.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button