Automobili

Mercedes-AMG SL (2021) gubi deo maskirne odeće

Roadster je uhvaćen kao prototip na Nirburgringu
Zima je gotova i vreme je da sledeća generacija Mercedesa SL uđe u sledeću razvojnu fazu. Posle opsežnih zimskih testiranja u Švedskoj, roadster je sada fotografisan na Nirburgringu.

Očigledno je da razvojni rad još uvek nije završen, jer je ovaj prototip i dalje prekriven maskirnim filmom koji pokriva celo telo. Međutim, u poređenju sa prethodnim testnim automobilima, sada možemo videti više prednjeg dela vozila.

U predelu zakamufliranog odbojnika iscuri upadljiva plava boja koja daje naznaku dostupne palete boja krajnjeg proizvoda. Takođe je vredno napomenuti da ovaj prototip radi na gumama koje se razlikuju od zimskih guma na prethodnim testnim automobilima.

Kapsule – reklama
Nova Toiota Iaris Hibrid – savršena za grad.

Više o novoj Toiota Iaris Hibrid
Otkrijte novi Iaris Vrhunski model sa vrhunskom opremom Direktno u konfiguratoru Jednostavno dogovorite probnu vožnju Brzo pronađite dilere Brošura i cenovnik
Na prvi pogled, novi SL može delovati pomalo smelo u doba električnih automobila i SUV-ova, ali roadster je jedan od najvažnijih modela marke i ima ogromnu tradiciju . Hauba od tkanine zamenjuje metalnu kapicu na prethodnom SL.

Da bi imao proizvod koji se izdvaja od svega ostalog na tržištu, Mercedes će se obratiti pomoći svog odeljenja za performanse. Po prvi put, AMG će biti direktno uključen u proces razvoja, a novi SL će deliti mnoge komponente sa predstojećom drugom generacijom AMG GT-a.

U stvari, svaka verzija novog roadstera će se prodavati pod oznakom AMG, a istovremeno će SL naslediti prethodni GT roadster . Čak i 2,0-litarski osnovni motor imaće snagu od oko 400 ks. AMG SL 63 će verovatno pokretati 4.0-litarski V8 tvin turbo, dok vodeći SL 73e ima najbolji hibridni razvoj od Mercedes-AMG-a u obliku moćnog plug-in hibridnog sistema do 800 KS (597 kV) treba da primi. To su, naravno, preliminarni detalji koji još uvek nisu zvanično potvrđeni.

Novi SL bi trebalo da bude predstavljen ove godine i biće u prodaji u poslednjim nedeljama 2021. ili početkom sledeće godine. Očekujemo da će narednih nedelja na Nirburgringu biti primećeno više prototipova koji će i dalje ostati na lopti za vas.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close