fbpx
Automobili

Lekus RC sledeće generacije biće razvijen zajedno sa GT3 trkačkim automobilom

Predsednik Toiota Racing Development-a Dejvid Vilson rekao je da će Lekus sportski kupe nove generacije biti razvijen sa GT3 trkama od samog početka.


Trenutni Lekus RC F GT3 trkački automobil stvoren je kao „naknadna razmišljanja“, ometajući njegove sposobnosti na stazi.
Vilson je nagovestio da će automobil biti pod velikim uticajem Toiote GR GT3 koncepta prikazanog ranije ove godine.
Dok je Lekus RC—prvi put predstavljen 2014.—automobil oštrog izgleda, kupe je uvek bio pomalo rđav. Ta dodatna težina ne utiče samo na performanse drumskog automobila, već je i ometala napore automobila u motosportu u GT3 klasi. Na Daitona 500 prošle nedelje, automobil i vozač razgovarali su sa predsednikom Toiote Racing Development Dejvidom Vilsonom i saznali da možda nećemo morati dugo da čekamo na dinamičniji Lekus kupe nove generacije napravljen sa fokusom na trke.

Trenutni RC drumski automobil nije razvijen sa motosportom na umu — Vilson je opisao trenutni trkački automobil RC F GT3 kao „naknadno razmišljanje“. Ovo je ugrozilo njegove performanse na stazi. RC F je teži od konkurencije GT3 i ima veću prednju površinu, povećava otpor i ometa maksimalnu brzinu na pravoj liniji. „Ono što smo svi naučili je da to nije način na koji GT3 automobil stavljate na tržište“, objasnio je Vilson. „Pre nego što svoju prvu liniju stavite na papir, odlučite da ćete se trkati sa tim automobilom i to oblikuje parametre dizajna, parametre performansi tog serijskog automobila.

Pošto je naučio tu lekciju, Vilson je predložio da će sledeći Lekus sportski kupe biti razvijen od samog početka sa namerama u vezi sa motosportom. I dok je naglasio da nije bilo zvaničnog saopštenja, nagovestio je da će automobil biti u velikoj meri zasnovan na konceptu Toiota GR GT3 koji je viđen ranije ove godine na Salonu automobila u Tokiju. „Prilično je bezbedno povezati tačke i sugerisati da bi to moglo biti preteča sledećeg globalnog GT3 automobila za Lekus“, priznao je Vilson.

Tojotin odsek Gazoo Racing tvrdi da će do kraja godine biti pokrenut prototip koncepta GR GT3. Prototip će pokretati motor sa unutrašnjim sagorevanjem, kao što nagoveštava izduvna cev koncepta sa bočnim izlazom iza prednjih točkova, a verovatno je da će Leksusov proizvodni automobil sledeće generacije imati hibridni pogon. Verovatno ćemo dobiti više nagoveštaja o tome u kom obliku će put i trkački automobili imati kada prototip za trčanje izađe na stazu, i na sreću nećemo morati da čekamo predugo da vidimo konačni proizvod, a Vilson je rekao da bi trkački automobil trebalo da stigne “Nadam se za nekoliko godina.”

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button