fbpx
Automobili

2000 Honda S2000 je naš najbolji izbor dana na aukciji za prikolice

Crvena linija od skoro 9000 obrtaja u minuti, ručni menjač i droptop čine ovu Hondu S2000 iz 2000. pravim ulovom na aukcijskom sajtu Bring a Trailer.

• AP1-generacija S2000 je proizvedena za godine modela od 2000. do 2003. Kasniji modeli AP2 gube 800 obrtaja u minuti.

• Licitiranje je otvoreno za ovaj model iz 2000. do ponedeljka, 28. februara, sa trenutnom licitacijom od 19.700 dolara.

Nedavno je bilo vremena kada su vozila koja su predstavljala Svetu četvrt huliganizma — sa atmosferskim usisavanjem, prednjim motorom, pogonom na zadnje točkove i sa ručnim menjačem — bila u izobilju. Toliko u stvari, da je čak i sada ugašeni GM podbrend Saturn imao ulazak u segment. Ovih dana taj luksuz nije dostupan entuzijastima koji traže nešto sveže sa proizvodne trake. Naravno, postoji nekoliko fantastičnih primera, poput nedavnih 10 najboljih Toiota GR86/Subaru BRZ braće i sestara, ali da li bilo koja od ovih novonastalih mašina ima motor koji će vrištati do skoro 9000 obrtaja u minuti? Na našu veliku žalost, oni to ne čine. Na našu sreću, čisti, neometani primeri AP1 Honde S2000 i dalje postoje – kao što je ovaj model iz 2000., otvoren za nadmetanje do 28. februara na aukcijskom sajtu Bring a Trailer—koji je, kao i Automobil i vozač, deo Hearst Autos-a.

Auto i vozač preuzeli su uzde I2K S2K još ’99, i, na ničije iznenađenje, dali smo mu sjajnu recenziju. Očigledni deo za pohvalu bio je motor, ali to nije bio kraj priče. Čvrsta konstrukcija, raspodela težine 50/50 i diferencijal sa ograničenim proklizavanjem učinili su S2000 sanjivim saputnikom na putu. Njegovih 0,90 g bočnog prianjanja pružilo je dosta kontrole kada smo to želeli, ali Hondin rep je mogao da iskorači u klizač ako ga probode i gurne baš kako treba.

Što se tiče menjača, uski odnosi na šestostepenoj jedinici značili su da vozač može da zadrži broj obrtaja u minuti i u opsegu snage, a takođe smo pohvalili odličnu akciju menjanja. Ali glavni događaj ovde je F20C linijski četvorocilindrični motor. Pogon S2000 ima adrenalinski efekat: ako vaše srce ne juri nakon uzastopnih promena crvene linije, potražite medicinsku pomoć. Šalu na stranu, opojna priroda F20C je veoma ozbiljna. To je takođe prilično glasna stvar; iskusili smo 93 dBA pri punom gasu tokom našeg testiranja. Moderno poređenje? Porsche 718 Caiman GT4 iz 2021. godine, u našem testiranju, izjednačio je tu ocenu od 93 decibela.

Ovaj konkretni AP1 dolazi sa nekoliko dodataka: originalni set točkova sa gumama za sve sezone (trenutno su instalirani TSV točkovi od 17 inča sa gumama Michelin Pilot Sport 4S), Koiorad aluminijumski radijator, rotori zadnjih kočnica, literatura proizvođača i još mnogo toga . Unutrašnjost je uglavnom u dobrom stanju, osim malo pohabanog spoljašnjeg naslona vozačevog sedišta i pocepanog tepiha. Neka skorašnja održavanja su završena, posebno svjećice početkom 2020., zamjena glavnog kočionog cilindra, zamjena baterije u novembru 2020. i serpentinasti kaiš prije samo godinu dana.

Svako ko je na tržištu za nemirno iskustvo vožnje trebalo bi da pogleda S2000. Šta se ne bi dopalo sa svojim zavijajućim četvorkom, fantastičnim menjačem i sklopivim mekim krovom? U redu, naravno, ima nekoliko stvari koje vam se ne sviđaju, ali hajde da se ne zadržavamo previše na nedostatku zadnjeg i tovarnog prostora u kabini. Ono što je važno, međutim, jeste da S2000 sadrži sve karakteristike odličnog sportskog automobila — i neki srećni kupac će saznati koliko je to zabavno. Licitacija traje do kasno u ponedeljak, 28. februara, i od četvrtka iznosi 19.700 dolara.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button