Automobili

Jeftiniji 2022. godine Suzuki Jimni Lite potvrđen za Australiju, ovde do avgusta

Suzuki je za Australiju najavio novi Suzuki Jimni Lite za 2021. godinu, koji će smanjiti ulaznu cenu za popularni Suzukijev terenski automobil veličine pinte.

Za sada je nejasno koliko primeraka Jimni Lite Suzuki planira da isporuči u Australiju. Međutim, lokalni portparol marke rekao je CarAdviceu da će nova varijanta „definitivno smanjiti vreme čekanja“, koja trenutno traje 6-8 meseci.

Kao što samo ime govori, Suzuki je smanjio standardnu opremu za Jimni Lite, sa promenama iznutra i izvana.

Najvažnije spolja, crni 15-inčni čelični točkovi zamenjuju sadašnje 15-inčne legure.

Ostale spoljne razlike uključuju poklopce bočnih ogledala u teksturi plastike, halogene farove projektora i nema svetla za maglu.

Jimni Lite će dobiti i osnovniji radio / CD plejer umesto 7,0-inčnog infotainment ekrana na trenutnom Jimni-u.

1,5-litarski četvorocilindrični benzinski motor predstavlja Jimni Lite, koji proizvodi 75kV / 130Nm.

Međutim, Jimni Lite će biti dostupan samo sa ručnim menjačem. Oni koji žele automatik moraće da pogledaju trenutnu, skuplju varijantu.

Dok se proizvodnja Jimni-a ubrzava u Indiji – uključujući varijantu sa turbopunjačem sa pet vrata – CarAdvice može potvrditi da će Jimni Lite biti izgrađen u Japanu.

Generalni direktor Suzuki Australije Michael Pachota rekao je da će postupak naručivanja Jimni Lite „održavati pošten postupak raspodele zasnovan na porudžbinama kupaca sa sistemom redova, kao što smo to uradili sa trenutnim Jimnijem 2021. godine“.

„S obzirom na to da se potražnja za ovim modelom neprestano povećava, toliko nam je drago što možemo da dodamo još jednu varijantu u liniju i nastavljamo da razvijamo našu Jimni zajednicu pomoću ove dodatne mogućnosti.“

Cene za Jimni Lite za 2022. godinu biće objavljene 1. avgusta 2021. Međutim, CarAdvice shvata da će Jimni Lite biti niži od trenutnog Jimnija, koji košta 28.490 dolara pre troškova na putu.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close