Automobili

Jaguar će se pomeriti na višem nivou, povećati cene sledećom generacijom električnih vozila

Jaguar planira da se nadogradi sa Bentleiem u luksuznom SUV segmentu, otkrio je ove nedelje izvršni direktor Jaguara Land Rovera (JLR) Thierri Bollore u intervjuu za britansku prodajnu kuću Auto Ekpress.

Gospodin Bollore – koji je ranije bio na čelu francuskog automobilskog giganta Renault – primetio je da su „početni dizajnerski radovi“ već završeni za sledeću generaciju električnih Jaguara, koji će biti predstavljeni 2025. godine.

Veruje se da će novi asortiman sadržati nekoliko crossover terenaca usredsređenih na put i tradicionalniji sportski automobil sa dvoja vrata. Električni Jaguar I-Pace (prikazan dole) verovatno će biti jedini postojeći model zadržan u liniji.

Prema rečima gospodina Bollorea, cene će početi „od oko 100.000 funti (185.000 australijskih dolara)“. Za referencu, trenutni Bentlei Bentaiga u Velikoj Britaniji kreće se od 133.100 funti (245.000 australskih dolara).

Kompanija, međutim, još uvek traži „pogodnu platformu za električne automobile“ koja bi podržala novu liniju.

Ranije ovog meseca JLR je potvrdio da je započeo testiranje novog pogonskog sklopa sa vodoničnim gorivnim ćelijama u Velikoj Britaniji, trenutno ugrađenog u razvojnu mazgu Land Rover Defendera. U ovoj fazi nije jasno da li će se tehnologija široko primeniti u čitavom opsegu ili će, umesto toga, biti ograničena na terenske modele.

U to vreme, portparol australijskog proizvođača rekao je CarAdvice-u: „Ovo je samo prototip, a Defender je jednostavno izabran za testni poligon za istraživanje … kad dođe vreme za izlazak na tržište, moraćemo još recimo. “

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close