Automobili

Aston Martin napušta ručni menjač iako je obećavao da neće

Kada je Aston Martin još 2019. godine otkrio ručni Vantage AMR, kompanija je obećala da će to biti poslednji proizvođač koji prodaje ručne sportske automobile. Ta posvećenost purističkom tržištu izbila je, međutim, zahvaljujući novoimenovanom izvršnom direktoru Tobiasu Moersu.

Moers je potvrdio Road & Tracku tokom nedavnog intervjua da Aston Martin planira da potpuno napusti ručni menjač. Izvršni direktor, koji je prethodno bio na čelu Mercedes-AMG-a, takođe je rekao australijskim medijima da će menjač biti ukinut iz Vantage linije zbog osvežavanja modela 2022. godine. To je u suprotnosti sa prethodnim planovima proizvođača, koji su tražili da priručnik bude samostalna opcija za Vantage.

„Proveli smo nekoliko procena u vezi sa [ručnim automobilom] – više vam nije potreban”, rekao je Moers australijskoj štampi tokom okruglog stola, kako je izvestio Motoring.com.au. „I to morate da održavate sa novi propisi, iz godine u godinu sa emisijama, jer je to pogonski sklop po meri. Nema smisla.” Iako smo bili presrećni kada smo videli da Aston Martin nudi priručnik u novom Vantage-u, Road & Track su izvestili da nisu posebno oduševljeni AMR-ovom cenom tokom pregleda.

Preporučili su kupcima da sačekaju dok standardni ručni Vantage ne stigne na američke obale kako bi dobili najviše novca za svoj novac. Aston Martin je potvrdio da će Vantage 2021 i dalje imati ručnu opciju, na sreću. Iako smo tužni zbog još jednog ručnog umiranja, nismo baš iznenađeni. Moers kaže da kupci Astona “pretežno” više vole automatiku, pa trošenje novca za održavanje priručnika nije baš logično, posebno s obzirom na trenutnu finansijsku situaciju kompanije.It’s a sad day for the manual transmission.

Tužan je dan za ručni menjač.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close