fbpx
Automobili

Acura RDKS 2022: Nadograđena i poboljšana na skoro svaki način.

Poslednja godina je bila luda. U Acuri je bilo posebno zauzeto. Sa povratkom u Formulu 1 i pobedom na Velikoj nagradi SAD, još jednim snažnim finišom na IMSA-i, ponovnim uvođenjem Tipe S performansi — proširujući se na NSKS superautomobil — i povratkom Integre, Acura je ukrala lavovski deo pažnje.

Do 2022. godine, brend performansi ne pokazuje znake usporavanja sa izdavanjem prefinjenog i ponovo podešenog RDKS-a za 2022. Pažnja koju je Acura posvetila najprodavanijem SUV-u od 2006. godine u konkurentskom segmentu kompaktnih luksuznih SUV-ova, očigledna je na prvi pogled, ističući neke od najdinamičnijih stilova, prefinjenog komfora i uzbudljivih performansi u celoj kategoriji. Ukratko, najbolji samo postaju bolji.

Najprodavaniji SUV ovog brenda je sada bolji u svakom pogledu. — CarBuzz

Acura RDKS 2022 je najdinamičniji, najudobniji, rafinirani SUV za pet putnika u istoriji Acura.

Svi koji su pratili napredovanje RDKS-a brzo će primetiti značajno osveženje izgleda ovogodišnjeg modela. Dizajn eksterijera uzeo je tragove od MDKS vodećeg SUV-a, dajući RDKS-u širi i moćniji izgled sa širokim, agresivnim oblicima i većim otvorima za vazduh na prednjem braniku. Dijamantska Pentagon rešetka takođe preuzima aspekte MDKS-a, sa izmenama na prednjoj maski koja sadrži novi tanji, sofisticiraniji hromirani okvir. Pozadi, 2022 RDKS dobija revidirani zadnji branik sa izrezima za nove pravougaone duple auspuhe, dajući mu sportskiji izgled. Tu je i proširena paleta boja sa dve nove opcije boja: Likuid Carbon Metallic i Phantom Violet Pearl. Odlučite se za A-Spec® sa paketom Advance i dobićete nove i ekskluzivne 20-inčne točkove Shark Grei sa dizajnom sa 15 krakova.

Unutrašnjost RDKS-a je izuzetno rafinirana, sa električnim podesivim grejanim prednjim sedištima i dvozonskom kontrolom klime. Karakteristike aluminijumske obloge na vratima, instrument tabli i centralnoj konzoli su standardne, ali sada su tu novo dostupne ukrasne obloge od brušenog aluminijuma od brušenog i tamnog aluminijuma. Zahvaljujući unapređenoj aktivnoj kontroli zvuka koja pomaže da se poništi spoljašnja buka, kabina je dramatično tiša. RDKS takođe dolazi u skladu sa novim standardnim tehničkim funkcijama kao što su bežična Apple CarPlai® i Android Auto™ integracija, USB-C port za punjenje i ugrađeni Amazon Aleka, a sve je dostupno preko 10,2-inčnog full HD Dual-Content Center displeja koji se nalazi na instrument tabli preko intuitivnog True Touchpad Interface™ na centralnoj konzoli. Za one koji žele nešto tehnološki teže i modernije, nadogradite na jedan od paketa opreme i dobićete mnoštvo izbora sa odličnim dostupnim funkcijama kao što je Acura navigacioni sistem sa 3D prikazom i prepoznavanjem glasa na prirodnom jeziku, podloga za bežično punjenje, ELS Studio® 3D Premium audio sistem i A-Spec sa ekskluzivnom unutrašnjosti u boji orhideje sa Ultrasuede® obrubljenim sedištima.

Dok je vrhunski komfor odličan, performanse se ubrzavaju. Motor je visceralna stvar, sa dokazanim performansama iz prethodnih godina. Automatski menjač sa 10 brzina povezuje 2,0-litarski VTEC® turbo motor, isporučujući zadovoljavajućih 272 konjske snage i 280 lb-ft obrtnog momenta. Zvuk turbo punjača se pretvara u urlik kada zaključate prste okidača na ručicama za menjanje na volanu i pritisnete papučicu gasa koja reaguje. Sve u svemu, neverovatno je zabavno voziti, izuzetno okretno i precizno izbalansirano. Sa dostupnim pogonom na sve točkove Super Handling Vektorom obrtnog momenta, skretanje u krivine i rastojanje između vas i semafora postaje zadovoljavajuća, adrenalinska radost vožnje.

Acura nikada ne uspeva da stavi fokus na bezbednost, sa AcuraVatch™ naprednim bezbednosnim tehnologijama i tehnologijama za pomoć vozaču, uključujući zadnji poprečni saobraćaj i informacioni sistem mrtvog ugla, koji je sada standardan za sve pakete. Napredni paket dodaje sistem kamera za surround-viev. Sa svakim ažuriranjem i najavom, Acura nastavlja da ispumpava neka od najotmjenijih vozila na putu, uz uzbudljive performanse dokazane u trkama koje nas drže na nogama na svakom koraku, a mi smo tu za to.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button