Automobili

276-HP Hiundai Elantra N će biti predstavljen sledećeg meseca

Hiundai je podelio prve nekamuflirane fotografije nove limuzine visokih performansi Elantra N.
Uskoro ćemo znati sve specifikacije, ali očekuje se da će koristiti turbo punjač sa četvorocilindričnim motorom od 276 KS i nuditi ručni ili automatski menjač sa dvostrukom spojkom.
Elantra N će se pridružiti Veloster N i Kona N u Hiundaijevoj rastućoj N izvedbi performansi.


Hiundai deli prve nekamuflirane slike predstojeće limuzine visokih performansi Elantra N sa četvoro vrata. Novi model će se pridružiti Kona N crossover-u i Veloster-u N Hot Hatch u rastućoj N izvedbi korejskih proizvođača automobila, kada je zvanično predstavljen u julu.

Očekuje se da će Elantra N pokretati turbo 2.0 litarski četvorocilindraš koji se nalazi u Kona N i Veloster N. Izrađuje 276 ks i 289 funti stope obrtnog momenta, a Elantra N će nuditi ili šest brzina ručni ili osmostepeni automatski menjač sa dvostrukom spojkom. Ispod Elantre N nalazi se novi N-line model, koji od turbo 1,6-litarskog četvorocilindričnog motora stvara 201 konjske snage.

Vidimo da će N imati sportskiji izgled od Elantre N-linije zahvaljujući dodatku zadnjeg spojlera, crvenim oblogama bočnih obloga i odbojnika i velikim dvostrukim vrhovima izduvnih gasova, koji bi trebalo da pruže bučnu notu izduvnih gasova. Takođe će imati tvrđe vešanje, veće kočnice i 19-inčne točkove umotane u gume Michelin Pilot Sport 4S.

Elantra N bi mogla da stigne u SAD do kraja godine ili početkom sledeće, a uskoro ćemo znati više informacija i specifikacija. Portparol Hiundaija rekao je Car and Driver-u da će američka verzija biti prikazana na sajmu automobila u Njujorku krajem avgusta. Trebalo bi da počne sa oko 30.000 dolara i takmiči se sa manje moćnim sportskim limuzinama kao što su Volksvagen Jetta GLI i Honda Civic Si.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close