fbpx
Automobili

Potpuno električni Uber Green lansiran u Londonu u Australiji zauzima drugačiji pristup

Iako su električna vozila u fokusu u drugim delovima sveta, Uber Australija daje prednost integraciji javnog prevoza.

Usluga deljenja vožnje Uber će sada svojim kupcima iz Londona omogućiti da odaberu električno vozilo (EV) za svoje sledeće putovanje lansiranjem Uber Green-a u Velikoj Britaniji, ali australijski kupci još uvek nisu na putu da prime istu uslugu.

Uber Green – koji se već nudi u većini Severne Amerike i delovima Evrope – opcija je u aplikaciji Uber koja omogućava korisnicima da odaberu potpuno električne automobile po približno istoj ceni kao benzinski, hibridni i dizel automobili.

Uslovi korišćenja Uber Green-a se razlikuju od mesta do mesta. Na primer, Londonci mogu da pristupe usluzi samo za putovanja koja potiču iz zone 1 i nudi im se snižena naknada za uslugu od 15 procenata, što zauzvrat znači da vozači zarađuju više za svako putovanje – podsticaj koji Uber nada da će podstaći više EV vozača u svoju radnu snagu.

U SAD-u, međutim, vozači moraju platiti doplatu od 1 USD, od čega 0,50 USD ide direktno vozaču kao podsticaj za usvajanje električnih automobila, dok se u delovima Evrope vozači suočavaju sa minimalnim ograničenjima cena prilikom pristupa Uber Greenu.

Iako SAD, Velika Britanija i Evropa već imaju koristi od Uber Green-a, trenutno ne postoje planovi da se usluga smanji.

Ovo je velikim delom zbog nedostatka potpuno električnih automobila na našim putevima – u potpunosti električni automobili su u 2020. godini činili 6,6% prodaje novih automobila u Velikoj Britaniji, u poređenju sa samo 0,19% u Australiji.

Umesto toga, Uber Australija je usredsređena na integraciju svojih usluga sa postojećim sistemima javnog prevoza u australijskim gradovima, a njegova multimodalna opcija „Uber + tranzit“ trenutno prolazi kroz prvo suđenje u svetu u Sidneju.

Opcija „Uber + Tranzit“ omogućava korisnicima da kreiraju plan putovanja koji uključuje i Uber i javni prevoz, integrišući redove tranzita u realnom vremenu kako bi osigurali vozačima vreme na putovanju i pronašli najbolju stanicu i / ili stanicu koju će koristiti.

Pored toga, nedavno je najavljeno da će kupci Ubera u Sidneju moći da plaćaju vožnje koristeći svoje Opal kartice.

Korisnici Ubera u Sidneiu, Brisbaneu i Melbourneu takođe imaju vozni red i javni prevoz integrisani u aplikaciju, tako da mogu lakše da uporede troškove i vreme korišćenja Ubera sa autobusom ili vozom.

“Uber se zalaže da do 2040. godine postane potpuno platforma sa nultom emisijom, sa 100 posto vožnji u vozilima bez emisije, u javnom prevozu ili sa mikro-mobilnošću. Ovo je globalna obaveza i uključuje Australiju”, Portparol Uber Australije rekao je CarAdvice.

„Posvećeni smo saradnji sa industrijom i vladama na povećanju unosa električnih vozila u Australiji i osiguravanju da oni mogu biti praktičan i ekonomski izbor za vozače-partnere.

„Poboljšanje produktivnosti, održivosti i održivosti australijskih gradova jedan je od naših glavnih prioriteta, dok se krećemo ka zajedničkoj, električnoj budućnosti.“

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button