fbpx
Automobili

2023 Polestar 2 stiže do svemira sa novim bojama, većim dometom

Polestar do sada nije baš dobro počeo u kategoriji odabira boja, nudeći minimalnu paletu za svoje inače uzbudljive potpuno nove automobile — Polestar 1 hibridni kupe i Polestar 2 EV hečbek — u neinspirativnim nijansama dosadno sive, bele, plave i crne boje. U početku smo bili uzbuđeni što smo saznali da će Polestar 2 2023. godine napraviti neke promene u svojoj liniji boja, nastavljajući svoju svemirsku temu novim nazivima boja kao što su, pa, „Space“ i „Jupiter“. Nažalost, jedna od boja je samo crna, a druga je neka vrsta klinički prigušene bež.

Čudno predstavljanje malih nadogradnji za Polestar 2 se nastavlja, pošto je kompanija izbacivala nove funkcije, uključujući nove boje, opcije točkova, a sada i poboljšanja opsega i promene cena u malim ažuriranjima tokom poslednjih nekoliko meseci. Nadogradnja mehaničke toplotne pumpe u vozilu, koja dolazi sa Polestar 2 opremljenim Plus paketom od 4.200 dolara, sada nudi poboljšanje dometa u stvarnom svetu od približno 10 procenata, što bi trebalo da iznosi oko 20 milja. Postojeći kupci automobila sa već opremljenom toplotnom pumpom dobiće nove podatke o opsegu putem OTA ažuriranja u budućnosti bez dodatne naknade.

Dvomotorni Polestar 2 takođe dobija povećanje dometa od približno 11 milja, a sada je dostupan sa nadogradnjom softvera za performanse koja dodaje 68 konjskih snaga i 15 lb-ft obrtnog momenta. Ova nadogradnja softvera će takođe biti dostupna za kupovinu i instalaciju na postojeće automobile sa dva motora. Prethodno dostupan paket performansi nije potreban. Vreme i cena ove nove nadogradnje će takođe biti objavljeni u budućnosti.

Cena Polestar 2 sa jednim motorom dugog dometa sada iznosi 49.800 dolara, uključujući odredišnu naknadu od 1.400 dolara i 53.300 dolara za automobil sa dva motora. Polestar 2 i dalje ispunjava uslove za puni poreski kredit od 7.500 dolara, što početnu cenu spušta na 42.300 dolara za osnovni automobil. Pilot paket je opcija od 3.400 dolara, Plus paket je 4.200 dolara, a paket performansi za model sa dva motora je 5.500 dolara.

Kada razmislite o tome, svemir, univerzum, bukvalno sadrži sve boje poznate i nepoznate čoveku, tako da je pošteno razočaranje što točak boja iz 2023. ne dodaje ništa nesumnjivo uzbudljivo mešavini boja brenda. Međutim, ako idemo dalje od te tačke zastoja, nova nijansa crne, nazvana „Space“, izgleda da ima neke ozbiljne metalne ljuspice, možda da bi joj dala astrološki kvalitet pod pravim svetlom.

Boja Jupitera je neka vrsta prljavo bele boje, koja naizgled zamenjuje trenutnu ponudu “Mesec” koja je malo više bež. Moraćemo da rezervišemo odluku dok se ne vidimo lično, naravno, ali smo i dalje razočarani ukupnim dostupnim izborom.

Polestar je sada potvrdio da dve nove boje takođe dolaze u Severnu Ameriku, sa više zvaničnih ažuriranja za model 2023. Magnezijum siva je zamenila prethodno dostupni izbor Void crne boje kao standardni izbor uključen u osnovnu cenu. Za bilo koju drugu boju—uključujući snežno belu, tamniju Thunder sivu, Jupiter bež, ponoćno plavu i svemirsku crnu— biće doplata. Trenutno, naknada iznosi 1.200 dolara za nestandardnu boju u SAD sa odlazećom paletom.

Polestar je takođe potvrdio nove izbore točkova od 19 i 20 inča za koje se kaže da imaju poboljšane aerodinamičke kvalitete. Tu je novi “19-inčni aluminijski točak sa pet duplih krakova, crni dijamantski rezani točak”, novi “20-inčni crni srebrni točak od lake legure sa pet V-kraka”, zajedno sa “20-inčnim crnim poliranim sa četiri I kraka točak od kovanih aluminijskih legura” koji je već bio dostupan. Unutrašnjost, nova boja unutrašnjosti pod nazivom cink dolazi sa dostupnom ventiliranom Napa kožom sa detaljima Light Ash.

Mehanička toplotna pumpa Polestar 2 je poboljšala svoj optimalni temperaturni opseg (između 20 i 77 stepeni F), što pomaže u održavanju dometa vozila u nepovoljnim uslovima u stvarnom svetu. Novi filter za vazduh u kabini sa unapređenim senzorom čestica sada može kvantifikovati poboljšanje kvaliteta vazduha u automobilu u poređenju sa spoljašnjim vazduhom. Proizvođač automobila takođe sada prati materijale svojih liskuna i kobaltnih baterija od izvora do proizvodnje, „kako bi osigurao da se koriste etički procesi rudarstva i proizvodnje“. Polestar kaže da će ažuriranja cena i asortimana za Severnu Ameriku stići kasnije.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button