fbpx
Automobili

2022 Mercedes-Benz EKB služi kao ulazna tačka za EV

Dok smo bili u Nemačkoj da bismo uživali u dugom boravku za volanom Mercedes-Benz EKE iz 2023. godine, naši rukovaoci su ukratko provozali Mercedes-Benz EKB iz 2022. godine kao prvi ukus subkompaktnog SUV-a na baterije koji ide u prodaju. u Sjedinjenim Državama kasnije ove godine.

Dok je EKE veoma napredan u svakom pogledu – vrhunska aerodinamika, niz međugalaktičkih senzora, naučno-fantastični hiperekran, sepulkralna tišina – EKB je svetliji, lakši, lakši za upotrebu i zabavniji za vožnju.

Ta svetlost je bukvalna. Uspravni oblik rolera GLB-a sa pogonom na gas je nepromenjen za električnu verziju, a visoki prozori pozdravljaju gomilu svetlosti u kabinu i nude daleko bolju vidljivost iz nje nego što smo iskusili kroz komprimovani staklenik EKE.

Promena eksterijera sa GLB na EKB je malo. Jedini način da se ovo identifikuje kao potpuno električni model je sa prednje strane preko crne rešetke na kojoj se nalazi LED svetlosna traka pune širine i pozadi preko LED trake pune širine koja povezuje zadnja svetla. EKB će takođe ponuditi ekskluzivnu ružičasto-zlatnu spoljašnju nijansu i izbor točkova, plus plave ukrasne delove, u zavisnosti od odabranih paketa opcija.

Ima nekih skrivenih aerodinamičkih podešavanja. Vazduh prolazi pored preoblikovanog prednjeg branika do aktivnih donjih kapaka, prednji donji i zadnji spojleri su preoblikovani, postoji potpuno zatvoren i rebrasti pod, a dizajn točkova je izmenjen. Ovi napori snižavaju koeficijent otpora sa 0,31 koji je postigao GLB 250 4Matic na 0,28.

Unutrašnjost EKB održava putnički prostor GLB-a, a takođe nudi treći red veličine litre kao opciju. Tovarni prostor je, međutim, smanjen. EKB ostavlja čak pet kubnih stopa prtljažnog prostora u zavisnosti od toga kako su raspoređeni drugi i treći red.

U poređenju sa EKE, tehnički paket je znatno smanjen. Digitalni klaster od 10,3 inča i ekran osetljiv na dodir od 10,3 inča za info-zabavu su cela emisija za interaktivne displeje; head-up displej je opcija. Kada je na putu, EKB je uglavnom analogan i nečujan. Ovde nema šta da se radi osim vožnje.

Mercedes navodi težinu praznog vozila za EKB 350 4Matic koju smo vozili na 4795 funti, što ga čini za više od 1000 funti težim od njegovog kolege na benzin. Raširivanje te težine nisko u šasiji deluje kao prigušivač mase, nabijajući nemirnost preko neravnih puteva u gradu, kao i sprečavanje kotrljanja kroz uvrnute delove.

EKB je, međutim, za 400 funti lakši od EKE 350 4Matic. A EKB 350 4Matic proizvodi istih 288 konjskih snaga kao EKE 350, a njegovih 384 funti-stope obrtnog momenta je samo delimično niži, tako da se onih koji nedostaju 400 funti osećaju odsustvo prilikom ubrzavanja ili skretanja. (EKB 300 4Matic sa 225 konjskih snaga i 288 funti-stopa će takođe biti u ponudi.) Elektromotori u EKB-u takođe poništavaju zaostajanje gasa na koji smo se žalili kod GLB 250 4Matic, što je rezultat toga da je skretnica zaronila kroz serpentine napolju Štutgart se više oseća kao AMG GLB 35.

Sa baterijom od 66,5 kVh, evropski VLTP domet se prijavljuje na 260 milja. Naš broj sa EPA ocenom biće manji, iako ne očekujemo da će EKB završiti daleko od Audija K4 E-tron i Volksvagen ID.4 — konkurencije koju Mercedes-Benz cilja. Priključivanje na DC brzi punjač uz maksimalnu brzinu punjenja paketa od 100 kV dovodi bateriju sa 10 na 80 procenata za 32 minuta, navodi Mercedes.

EKB pozdravlja vozače u svetu pogonskih agregata sa elektronskim gorivom bez rizika od digitalnog preopterećenja, što ga čini odskočnim daskom za EKE na više načina od platforme, cene i oznake modela. Oba EV-a su moderna iz različitih razloga. EKE želi da bude sve što vam treba i sve što možete zamisliti da vam treba u doglednoj električnoj budućnosti, ali njegova kriva učenja je duga. EKB je, naprotiv, poznat, opušten, praktičan gradski automobil koji takođe uživa u malom električnom bugalu duž zabavnih dvotračnih puteva. Za svakoga kome je GLB privlačan, ovde nema šta da se ne dopadne.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button