Automobili

2021. Porsche Taican 4 Cross Turismo puni se unapred

Porscheov Taican Cross Turismo je dodatak vagonu porodice Taican EV i biće dostupan sredinom leta po početnoj ceni od 92.250 USD. Cross Turismo će u početku biti ograničen na 469 KS i 616 KS Turbo, sa 4S i 562 KS Turbo S varijante. Budući da Cross Turismo u svom nazivu ima reč Cross, a oblik tela podrazumeva izvesnu ukrštenost i kredibilitet mekih puteva, novi model odlikuje povećanje visine vožnje od 1,2 inča, novi režim šljunka za kontrolu stabilnosti sistem, prenamenjene vazdušne opruge i adaptivne zaklopke, kao i neki terenski radovi na temi.

Za razliku od Taican limuzine, svi Cross Turismo modeli standardno se isporučuju sa većom od dve dostupne baterije, jedinicom od 83,7 kVh. U 4, taj paket pokreće dva motora na raspoloživih 469 konjskih snaga kada koristi kontrolu lansiranja. Tokom normalne upotrebe dobijate 375 konjskih snaga i 368 funti stope obrtnog momenta. Kao i kod svih Taicana, dvostepeni automatski menjač na zadnjoj osovini omogućava brzo ubrzanje van mreže i efikasnije krstarenje velikim brzinama. Porsche kaže da bi 4 trebalo da pogodi 60 mph za 4,8 sekundi, ali s obzirom na to da je Taican 4S premašio Porscheovu procenu od 3,8 sekundi za 0,4, spremni smo da se kladimo da će Cross Turismo pogoditi 60 mph za 4,5 kugla.

Naša vožnja Taican 4 Cross Turismo odvijala se oko Los Anđelesa i izvela nas prema jezeru Big Bear i na neke uvijene puteve kanjona pre nego što smo krenuli nazad u Lala Land. Sa više od sat vremena vožnje autoputem u LA području ispred kapije, ulazni Cross Turismo je impresionirao svojim ubrzanim ubrzanjem srednje brzine, čija stvarnost uveliko premašuje ono što biste očekivali na osnovu neimpresivnih brojeva snage i obrtnog momenta i njegova procenjena masa od 5200 kilograma. Treba da prođete pored sjajnog sanjara o levoj traci? To je već učinjeno.

Dok smo stigli u podnožje planinskih puteva koji vode do Velikog medveda, baterija je sa početne tačke punjenja od 97 procenata prešla na naznačenih 77 procenata. Možda biste pomislili da bi težina Taicana podigla glavu dok bi teren postajao strm i suh, ali nije. U stvari, da niste znali da je Taican 4 Cross Turismo težak severno od 2,5 tone, možda ga nikada ne biste pogodili. Taican nosi malu masu, čineći težište niskim i blagodatom za rukovanje. Ovo uprkos nešto većoj visini vožnje Cross Turisma u poređenju sa standardnim Taicanom. Na kočnicama, Cross Turismo je samopouzdan i surovo sposoban, nikad nervozan – korisna osobina na nepoznatim planinskim putevima.

Tačnost upravljanja i osećaj utiču na taj osećaj samopouzdanja. Iako nije naizgled telepatski poput GT3 ili GT2 RS, Taican upravlja izvanredno dobro za automobil svoje veličine i vuče. Prianjanje su obezbedile (opciono) letnje gume Michelin Pilot Sport 4S omotane oko jedinstvenih 20-inčnih Offroad Design točkova. Paket Offroad Design takođe ugrađen u automobil podiže visinu vožnje za dodatnih 0,4 inča i dodaje srebrno naglašene donje delove tela kao i male, trouglaste štitnike ispred bunara točkova kako bi smanjio „tragove svedoka“ proizvedenih šljunkom. bacani okolo, kada se verovatno vozite kroz šumu ili pustinju.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close