Automobili

Volksvagen ID.4 EV dobija GTKS Performance Treatment

Crossover će biti Volksvagnov najbrži EV (za sada), ali sa samo 295 KS i dalje je sporiji od najjeftinijeg i najsnažnijeg Tesle.

VV je predstavio prvi u svojoj novoj liniji električnih performansi: ID.4 GTKS. Za novu verziju svog crossovera ID.4 tvrdi se da je najbrži automobil u prolazu automobila, ali iako VV želi da pomislite „GTI“, nažalost nije uspeo da GTKS postavi sa kariranim sedištima. Još uvek nismo sigurni da li će GTKS doći u SAD, ali AVD ID.4 je na putu. Volksvagen je početkom ovog meseca najavio da će primeniti GTKS brendiranje na svoje najmoćnije EV-ove, a sada je otkrio slike prvog iz ove nove linije performansi u zdepastom obliku ID.4 GTKS.

Stvarnost je vrlo blizu našeg predviđanja, s gotovim automobilom koji pokazuje blagu vizuelnu preobrazbu kako bi se razlikovao od uobičajenog ID.4. Iako je karoserija nepromenjena, GTKS se ističe obojenom donjom oblogom karoserije i sjajnim crnim krovnim ogradama umesto sjajne metalne obrade redovnog automobila. Takođe nosi GTKS značke na zadnjim vratima i prednjim blatobranima i ima LED elemente različitog oblika unutar zadnjih svetala. Set točkova od 20 inča biće standardni, uz opciju od 21 inča.

Promene kabine imaju sličan pristup. Sva ključna arhitektura deli se sa postojećim automobilom, ali tu su još crvene opreme, redizajnirana instrument tabla i neki suptilni GTKS brendovi. S obzirom na veze koje Volksvagen želi da povuče sa postojećim GTI-om, bili smo razočarani što nismo videli karirana sedišta.

ID.4 GTKS će imati pogon na sva četiri točka zahvaljujući dodatnom električnom motoru postavljenom napred. Zadnja osovina dobija isti motor sa trajnim magnetima od 201 ks kao i postojeći ID.4, ali joj se pridružuje manje snažni asinhroni motor napred, svaki pokrećući svoje osovine kroz pogon sa smanjenjem brzine.

Volksvagen tvrdi da je maksimalna snaga sistema 295 konjskih snaga, ali nije otkrio broj obrtnih momenata. Zanimljivo je da je to približno ista izlazna snaga koju je VV tvrdio za verziju ID.4 sa pogonom na sva četiri točka koja ne dolazi u GTKS, a koja dolazi u SAD kasnije ove godine, kao i za srodni K4 e-tron Kuattro, pa je tako čini se da GTKS tretman ne uključuje dodatno gunđanje.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close