Automobili

Mercedes Ekecutive nagoveštava da karavana možda neće biti zauvek u blizini

Glavni operativni direktor Mercedes-Benza, Markus Schafer, rekao je za britansko izdanje Autocar da, iako neka tržišta i dalje vole svoje vagone-izvinite, imanja-“ovo tržište je pod pritiskom”.
Za SAD, Mercedes je rekao da je nekoliko modela karavana koje prodaje ostalo važno zahvaljujući lojalnim kupcima.


Drugi segmenti modela koje bi Mercedes mogao smanjiti ili ukinuti uključuju kupee i kabriolete, delom i zbog toga što je pravljenje prelepog električnog kabrioleta inženjerski izazov, rekao je on.
Karavani su skoro eliminisani u SAD -u zahvaljujući popularnosti crossovera i SUV -ova, ali sigurno nisu mrtvi u srcima mnogih. Zbog toga je značajno što je glavni operativni direktor Mercedes-Benza, Markus Schafer, nagovestio da se proizvođač automobila pita kakvu će ulogu ti vagoni-koji se u Evropi nazivaju karavan modeli-odigrati u budućnosti kompanije.

“Moramo da vidimo [sa] karavanima”, rekao je Schafer za Autocar. “Ovo tržište je pod pritiskom jer se sve više kupaca seli na SUV -ove, a ostalo je samo nekoliko tržišta za karavan i karavan. Zato moramo vidjeti kako se razvijaju količine. Tehnički su apsolutno mogući – to ne bi bilo moguće” To ne bi trebao biti problem – ali više je pitanje kako se ova niša razvija. Znam da je Velika Britanija odlično tržište za karavana. “

Autocar, sa sjedištem u Velikoj Britaniji, rekao je da je čuo od drugih predstavnika Mercedes-Benza da činjenica da današnji SUV-ovi postaju sve efikasniji, posebno kada je u pitanju dizajniranje aerodinamičkih električnih SUV-a, znači da se smanjuje potražnja za karavanima.

U SAD-u Mercedes prodaje karavan E-klase, nazivajući karavan E450 za sve terene (na vrhu) “sasvim vjerovatno najpametniji karavan na Zemlji”, a karavan 2021 AMG E63 S (gore) “neočekivano egzotičan”. Te pozitivne primedbe u skladu su sa zvaničnom linijom kompanije u vezi sa budućnošću Benz vagona u SAD -u

“Karavani [imanja], iako zauzimaju određenu nišu, ostaju važna ponuda jednom od naših najvernijih segmenata kupaca”, rekao je portparol Mercedes-Benz USA za Car and Driver.

Ali postoji još jedna briga: rad Mercedes-Benza na razvoju više vozila sa električnim pogonom mogao bi smanjiti broj kupea i kabrioleta koje marka prodaje, rekao je Schafer za Autocar.

“Moramo priznati da potražnja za kabrioletima opada širom sveta. Kina nije tržište koje pokriva roadster, a u Evropi je [manje] kupaca koji se odlučuju za kabriolet, u poređenju sa pre nekoliko godina”, rekao je on. “Nije tako lako izgraditi lep kabriolet [kao električni motor]. To je inženjerski napor. Priličan je posao i zadatak održavati ga u lepim razmerama i ne podizati ga previsoko, sa velikom baterijom ispod njega . Na tržištu postoje neki automobili koji ne odgovaraju našem ukusu. Zato ćemo smisliti nešto bolje.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close