fbpx
Automobili

2022 Kia Niro Plus: Rideshare električni automobil postavljen za Australiju

Kia je skinula pokrivače sa SUV-a namenjenog taksistima i vozačima za šetnju – Kia Niro Plus 2022.

Zasnovana na standardnom Niro hibridnom i električnom SUV-u, nova varijanta je rastegnuta za 80 mm i podignuta za 10 mm radi poboljšanja prostora u kabini.

Fotografije otkrivaju da su ručke za hvatanje putnika, dodatni prostor za odlaganje stvari, reflektori na vratima i modifikovana sedišta deo novog paketa.

„Još unapređena“ verzija za taksiste se prodaje u Južnoj Koreji, međutim Australija će dobiti varijantu namenjenu privatnom vlasništvu i/ili zajedničkoj vožnji.

Portparol Kije je za Drive rekao: „Australija je izabrana kao jedno od prekomorskih tržišta za lansiranje opšte verzije.

„Biće ograničenog obima i stići će tokom drugog poluvremena – dalji detalji će biti potvrđeni u dogledno vreme.”

Električne, plug-in hibridne i konvencionalne hibridne opcije su potvrđene za proizvodnju, ali nije jasno koje će od njih biti u ponudi lokalno.

„Kia … uvodi nove proizvode za mobilnost koji su prilagođeni potrebama korisnika na tržištima širom sveta“, rekao je izvršni direktor kompanije Kia u izjavi za medije.

„Niro Plus je naš prvi korak u svet (namenskih vozila), tržište koje ima veliki potencijal za budući razvoj.”

Prošle godine britanski start-up Arrival najavio je planove za izgradnju električnog automobila dizajniranog posebno za upotrebu u vožnji.

Kia tvrdi da je na putu da 2025. lansira sopstveno električno vozilo za vožnju po zemlji.

Južnokorejski proizvođač automobila tek treba da objavi detalje za model, ali kaže da će verovatno biti slične veličine kao sadašnji Niro.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button