Automobili

Ovde je Jerrari, čudna mešavina između Jeepa i Ferrarija

Skoro 50 godina kasnije, prvi Ferrari 4k4 je u startnim blokovima, uz skori dolazak Purosangue-a.
Ova vrlo originalna kreacija delo je Vilijama Hane, američkog milijardera koji je znao šta želi, ali koji nažalost nije mogao pronaći automobil iz snova kada ga je želeo. Nema veze, ako ovaj automobil ne postoji, zašto ga ipak ne biste stvorili?

Tako je rođen Jerrari, kontrakcija između Ferrarija i Jeepa, dve marke kojima se potpuno suprotstavljaju. Model koji vidite na slici kombinacija je prednjeg dela Ferrarija 365 GT 2 + 2 iz 1969. godine i zadnjeg dela Jeep Vagoneera iz iste ere . Pre nego što je započeo svoju ludu kreaciju, čovek je pitao Enca Ferrarija da li marka namerava da u bliskoj budućnosti proizvede model sa pogonom na sva četiri točka i, ako to nije slučaj, da li Ferrari može da razvije po meri njega. Zahtev na koji je Il Commendatore lično odgovorio negativno.

Ubrzo nakon, nakon nesreće sa svojim Ferrarijem 365 GT 2 + 2, vlasnik je iskoristio priliku da nabavi Vagoneer i zamolio stručnjake za hot rod da mu poprave prednju ploču i 4,4-litreni V12. Njegov Ferrari u dobrom stanju, dok zadržavajući Jeep-ov trostepeni menjač i 4k4 pogon na sva četiri točka .

Unutra je sačuvana cela tabla Vagoneer, dok je presvlaka ukrašena kvalitetnijom kožom nego što je prvobitno. Suočeni sa vozačem, nalazimo Nardi drveni volan sa tri kraka i nekoliko aluminijumskih pedala.

Villiam Hannah, koji je zaradio dobru sumu novca igrajući u kazinu, učinio je da njegovi dolari rastu investirajući u hotele i kazina. Zaljubljen u automobile, naš čovek je tokom svog života posedovao skoro 1.500 automobila, od kojih neki danas zauzimaju istaknuto mesto u nekoliko muzeja automobila. To nije slučaj sa Jerrarijem, koji je sada u vlasništvu privatnog kolekcionara, a sada je opremljen motorom Chevrolet 350 V8, a više nije Ferrari V8.

Za zapisnik, ne postoji jedan, već dva Jerrarija, pošto je američki milijarder iskustvo ponovio nekoliko godina kasnije, ali ovog puta kalemljenjem samo motora Ferrari V12 ispod haube narandžastog Vagoneera. Spoljašnjost nije modifikovana, tako da samo liči na klasični Vagoneer, osim što ima registraciju „Jerrari“. Ovaj model se nalazi u muzeju, odnosno u Nacionalnom muzeju automobila u Renu, Nevada.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close