fbpx
Automobili

2022. Hiundai Ionik 6 električna limuzina prvi put špijunirala

Električna limuzina Hiundai Ionik 6 iz 2022. godine prvi put je testirana, uoči globalnog lansiranja krajem 2022. godine.

Fotografije koje je objavio korejski blog The Palisade (putem AutoPost-a) prikazuju prvi prototip Hiundaijevog predstojećeg testiranja velikih električnih limuzina u svojoj zemlji – i uprkos jakoj kamuflaži preko prednjeg i zadnjeg kraja Ionik-a 6, vizuelna veza sa konceptom Proročanstva iz 2020. godine je jasno.

Kroz masku napred vidi se nizak, kosi „poklopac motora“ sa LED farovima, dok su vidljivi pikseli LED zadnjeg svetla slični serijskom Ionik 5 električnom terencu – mada da li će se LED elementi na serijskom automobilu protezati koliko god dole u ​​branik jer koncept nije jasan.

Lučni krovni proizvod kompanije Ionik 6 povlači sličnosti sa klasičnim inspirisanim izložbenim automobilom Propheci – verovatno sa ručkama na otvorenim vratima koji sede ispod – iako aluminijumske felne fokusirane na vazduh prototipa izgledaju daleko spremnije za izložbeni prostor od supersiziranog šesta kraka voznog parka.

Slike ne omogućavaju jasan pogled u kabinu električne limuzine, mada izgleda da je ovde špijunirani prototip opremljen parom prednjih sedišta snimljenim iz njegovog blizanca pod kožom, Kia EV6 – mada je malo verovatno da će oni biti uvedeni u proizvodnju , sa Ionik 5 ležećim prednjim klupama je verovatnija opklada.

Očekujte sličan dizajn kontrolne table kao i srodni Ionik 5, sa dva 12,3-inčna ekrana koji pokrivaju dužnosti instrumenata i info-zabave.

Ispod oblikovanog lima sediće Hiundai i Kia E-GMP modularna električna platforma, podeljena sa Hiundai Ionik 5, Kia EV6 i predstojećim Genesis GV60 malim do srednjim SUV-ovima, zajedno sa Hiundai Ionik 7 SUV-om u punoj veličini zbog 2024. godine.

Specifikacije koje je Hiundai navodno potvrdio američkim medijima sugerišu da će se pri lansiranju ponuditi dve verzije Ionik 6: jedan motor sa zadnjim pogonom i 160kV model, kao i dvomotorni vodeći model na sva četiri točka, koji proizvodi 230kV.

Za obe varijante se kaže da dele bateriju od 73 kV, omogućavajući traženi maksimalni domet vožnje od preko 483 km.

Hiundai Ionik 6 iz 2022. godine trebalo bi da se lansira krajem 2022. godine – uz neke glasine koje sugerišu da bi mogao doći na štetu (iako manjih) limuzina Sonata na benzinski pogon, koje bi mogle naići na ranu propast usled usporavanja korejske prodaje.

Australijsko lansiranje je potvrđeno, iako lokalno vreme dolaska tek treba da bude potvrđeno.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button