fbpx
Automobili

2021 Mercedes-AMG GLB35 je bizarno zabavna kreacija

U svom osnovnom GLB250 obliku, Mercedes GLB klasa je standardni luksuzni mali crossover standardnog izdanja: spolja kockast, iznutra prostran, sa lepim unutrašnjim završetkama, ali bez mnogo ličnosti. AMG -ov pristup GLB -u naziva se GLB35 i potpuno je druga životinja. Njegov visokonapeti turbo četvorocilindrični motor, spušteno ogibljenje i drzak izgled unose zdravu dozu karaktera, pretvarajući ovaj crossover u nešto daleko ugodnije i prepoznatljivije.

GLB35 je takođe zbunjujući, bar na papiru. Tehnički, uopšte nije ni klasifikovan kao SUV. Zbog nižeg klirensa, EPA ga kategoriše kao karavan srednje veličine, što znači da prema Mercedesu ne može imati zatamnjena zadnja stakla i daje mu euro-specifikacijski izgled. GLB je takođe neobičan u ovoj klasi veličina jer nudi mali treći red sedišta, što je opcija koja je dostupna i u ovoj verziji AMG performansi, koja košta 850 dolara.

Dakle, ono što imamo ovde je prilično mali crossover koji nudi malo mogućnosti za porodični prevoz, zajedno sa bučnim 2,0-litarskim četvorocilindarskim četvorocilindričnim turbopunjačem sa 302 konjske snage, 295 kilograma obrtnog momenta i hrpavom ispušnom notom. On ubrzava do 100 km / h za 4,9 sekundi, a osmostepeni automatski menjač sa dvostrukim kvačilom usput kida brze promene stepena prenosa. Dok je BMV Ks2 M35i nekoliko otkucaja brži, GLB35 je korisno brži od GLB250 od 221 KS, što je više od sekunde sporije do 60 km / h.

Uhvatite debeli upravljač presvučen kožom i bićete zadovoljni osećajem upravljača. GLB35 željno menja smer za nešto tako visoko i usko, sa malim okretanjem karoserije i impresivnom staloženošću na neravnim putevima. 19-inčni točkovi našeg testnog automobila i celoletne gume Continental ProContact GKS SSR ograničili su performanse na klizalištu i na testu kočenja, gde je GLB35 postigao 0,87 g i zaustavio se sa 70 km / h na 173 stope. Grippier letnje gume su dostupne ako se odlučite za veće točkove od 20 ili 21 inča.

Sa više od 10.000 dolara u mogućnostima, uključujući panoramski krovni prozor, poboljšani infotainment sistem i Burmester audio sistem, testirana cena našeg GLB35 iznosila je 60.000 dolara. To je mnogo za plaćanje jednog od najmanjih modela u Benzovoj liniji, čak i ako nudi jedinstvenu kombinaciju praktičnosti i performansi. Gledano na drugi način, međutim, moglo bi se primetiti da se jedini drugi sedmosedi sa AMG značkama nalaze u još višim ešalonima cena-na primer, GLE53 od 73.400 dolara ili GLS63 od 133.150 dolara.

Još uvek nismo sasvim sigurni kome je GLB35 namenjen, ali razumemo ideju koja stoji iza Mercedesovog cilja da umetne cenjenu AMG značku u svaki ugao tržišta koji bi mogao da isklesa. Iskreno, nije nas baš briga u kakvom obliku će se pojaviti ovi različiti AMG modeli sve dok je krajnji proizvod zabavan za vožnju i izuzetno privlačan – baš kao i čudna kreacija AMG GLB35.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button