fbpx
Automobili

2022 Nadogradnja softvera za performanse Polestar 2 je sada dostupna u Australiji

Nadogradnja softvera za performanse Polestar 2 je sada dostupna za naručivanje u Australiji preko Polestar Ektras veb prodavnice. Naša ranija priča se nastavlja nepromenjena u nastavku.

AŽURIRANJE, 8. decembar 2021: Polestar je objavio fotografije visoke rezolucije nalepnica uključenih u „nadogradnju softvera za performanse“ (dodate u galeriju iznad), zajedno sa izborom novih detalja.

Kako je objavljeno, nadogradnja – koja povećava snagu i obrtni moment (350kV/680Nm), skraćuje vreme od 0-100km/h na 4,4 sekunde (sa 4,7) i smanjuje 80-120km/h za 0,5 sekundi, na 2,2 sekunde – košta otprilike 1000 evra (1600 dolara), a u početku će biti dostupan u Velikoj Britaniji, Holandiji, Norveškoj, Švedskoj, Švajcarskoj, Finskoj, Danskoj, Nemačkoj i Australiji.SAD i Kanada će dobiti ažuriranje u severno proleće 2022. (od marta do maja), a „dostupnost na drugim Polestar tržištima [će] biti potvrđena u budućnosti“. Polestar Australia kaže da je ažuriranje i dalje „u razmatranju“ – iako Drive razume da će biti lokalno dostupno kasnije.22. novembar 2021: Volvo električni spin-off brend Polestar dao je priliku svom novom električnom automobilu Polestar 2 iz 2022. godine, tiho najavljujući „nadogradnju softvera za performanse“ za određena evropska tržišta – a vremenom i Australiju.

Pregledano od strane prototipa ‘Beast’ prikazanog na festivalu brzine u Goodvoodu, Polestar-ova nadogradnja softvera za performanse dostupna je isključivo na vrhunskoj varijanti Polestar 2 Long Range Dual Motor varijanti i povećava izlazne snage sa 300 kV/660 Nm na 350 kV i 680 Nm .

Vreme od 0-100 km/h opada kao rezultat, sa 4,7 na 4,4 sekunde – što odgovara glavnom rivalu Polestar-a, Tesla Model 3 Long Range – i kaže se da poboljšava ubrzanje između 70 i 130 km/h. Nema reči o uticaju ažuriranja na domet vožnje, u odnosu na VLTP tvrdnju standardnog automobila od 480 km.

Takođe su uključene u nadogradnju softvera za performanse i zamenske nalepnice sa prednjih vrata koje navode novu izlaznu snagu automobila, zajedno sa nalepnicom koju je dizajnirao Polestar za prednju rešetku – primenom natpisne pločice koja se obično koristi na Volvo modelima visokih performansi, podešenim od strane Polestar.Međutim, uprkos tome što nije bilo fizičkih promena na električnim motorima automobila, ažuriranje nije besplatno niti dostupno širom sveta; umesto toga, njegova cena je „približno“ 1000 evra (1570 dolara), a u početku je dostupan samo na 10 evropskih tržišta, uključujući Veliku Britaniju, Holandiju i Švedsku.

Dostupnost u Australiji tek treba da bude potvrđena, ali Drive očekuje da će biti dostupan lokalnim kupcima nakon što isporuke počnu u januaru 2022. Lokalne cene takođe ostaju nepotvrđene.

Nadogradnja softvera za performanse će biti dostupna za sve varijante sa dvostrukim motorom dugog dometa – bez obzira na to da li je ugrađen paket performansi od AU8000 dolara – ali samo za automobile u potpunom vlasništvu (ili finansiranim) od strane pojedinca, uz isključena iznajmljena vozila i vozila iz voznog parka.

Nije jasno da li se nadogradnja prenosi između prvog i drugog vlasnika vozila, iako Polestar potvrđuje da ako prvi vlasnik automobila nije kupio nadogradnju, drugi ili treći vlasnici to neće moći da urade kasnije.Polestar kaže da će za isporuku nadogradnje biti potrebno do dve nedelje – vremenski okvir je verovatno povezan sa sporom isporukom nalepnica, a ne sa ažuriranjem softvera povezanog na internet.

Dok nadogradnja softvera za performanse vidi da Polestar 2 spreman za put odgovara prototipu julskog Beast po snazi, nedostaje mu ostatak nadogradnje Goodvood automobila, uključujući šire lukove točkova, točkove od 21 inča, Akebono kočnice sa šest klipova, trosmerne amortizere, niža visina vožnje, čvršće opruge i nove poluge.

Po ceni od 69.900 dolara pre troškova na putu u formi Long Range Dual Motor, serija Polestar 2 će stići u Australiju u januaru 2022. (i mi smo je vozili), kao rival najprodavanijem Teslinom modelu 3.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button