Automobili

2021 Audi K3 Sportback 35 TFSI S Line pregled

Za one marke i modele koji nude „običan“ SUV i varijantu inspirisanu kupeom, skloniji sam dizajnu jednog nad drugim. U slučaju Audija K3 iz 2021., ne mogu da se odlučim između solidnog K3 SUV-a ili isklesanijeg K3 Sportback.

Možda najupečatljivije, u slučaju K3 Sportback 35 TFSI S Line koji se ovde vidi, početni model je, u stvari, oštar pogled-bez potrebe da trošite mnogo dok se krećete naviše.

Po ceni od 51.800 dolara plus putni troškovi, K3 Sportback 35 TFSI je 3500 dolara više od ekvivalentne SUV verzije, ali SUV-u 35 nedostaje opcija stila S Line, dok ga Sportback 35 uključuje, donoseći veće alu felne i potpuno ofarbane branici.

Ispod poklopca motora nalazi se 1,4-litarski turbo motor sa 110 kV i 250 Nm koji snagu šalje na prednje točkove putem šestostepenog automatskog menjača sa dvostrukim kvačilom.

Zaista su važni oni zapanjujući pogledi, međutim, kontrastni sjajni naglasi odbojnika, 19-inčne felne od lake legure, jednokrilna krovna linija napred i nazad, i Audijeva isklesana linija ramena udaraju u pravu notu.

Ublažen oštrim prednjim i zadnjim LED osvetljenjem i crnim stilom, K3 Sportback ima mnogo prisustva za mali SUV.

Kao i spolja, unutrašnjost K3 Sportback nosi isklesanu temu stila. Ne previše ukrašen, ali ni sasvim minimalistički, izgled je samouveren i tehnički.

Što se kritika tiče, zapravo ih je vrlo malo. Uprkos nižoj, dinamičnijoj liniji krova, još uvek ima pristojnog prostora za glavu. Ulazak i izlazak je povetarac, pa čak i zadnja sedišta su iznenađujuće velikodušna.

Za razliku od nekih Audijih skupljih modela, K3 se drži samo jednog unutrašnjeg ekrana osetljivog na dodir za glavne infotainment i postavke vozila. Dodatnim sistemima, poput sistema za kontrolu klime i pogona, i dalje upravljaju fizički tasteri i brojčanici – i to je dobra stvar.

Sedišta su presvučena kožom, ali se ručno podešavaju. S obzirom na tehničku sofisticiranost ostatka enterijera, to deluje pomalo neskladno sa težnjama K3, ali električna sedišta i grejanje sedišta su opcionalno dostupni ili su uključeni u skuplji model K3 40 TFSI.

Uklapanje i završna obrada unutrašnjosti su precizni i čvrsti, a odlaganje u unutrašnjosti je lepo praktično, sa ladicom za punjenje telefona na dohvat ruke, velikim kantama za vrata i pokrivenim odeljkom za konzolu. Zadnja sedišta imaju svoje otvore za ventilaciju, a u svakom redu sedišta postoje dve USB tačke, ali naslonima sedišta nedostaju džepovi za karte.

Sa interfejsom nove generacije, infotainment sistem u K3 ističe se u poređenju sa ranijim Audi modelima. Ako prelazite sa starijeg K3, odmah ćete primetiti da je okretni točkić na konzoli nestao, ali na njegovom mestu je mnogo veći i oštriji ekran.

Prethodna funkcija preklapanja je možda nestala, ali je tehnologija napredovala, sa tipičnim stvarima poput digitalnog radija, bežičnog Apple CarPlai-a i žičane Android Auto veze, Bluetooth-a i integrisane navigacije dostupne preko 10,1-inčnog ekrana osetljivog na dodir.

Tu je i paket dostupnih funkcija na mreži koje vam omogućavaju da povežete telefon i daljinski se prijavite u automobil ili da pristupite saobraćaju, parkingu, vremenu i mnoštvu Google usluga iz informativno -zabavnog sistema.

Digitalna instrument tabla od 10,25 inča može se konfigurisati na više načina za prikaz podataka, informacija ili mapa pogona. Sve to podržava dve prednje i dve zadnje USB-C tačke za punjenje i bežična podloga za punjenje kako bi vaši uređaji bili na putu.

K3 postigao je 95 % za zaštitu odraslih putnika, 88 % za zaštitu dece, 76 % za zaštitu ugroženih učesnika u saobraćaju (pešaka) i 85 % za sisteme pomoći u bezbednosti.

Standardna oprema uključuje šest vazdušnih jastuka, Audi Pre-Sense autonomno kočenje u nuždi od 5-85 km/h za bicikliste i pešake ili do 250 km/h za vozila, nadzor pažnje vozača, prilagodljiva LED svetla i nadzor pritiska u gumama.

Tehnologija pomoći vozaču uključuje upozorenje pri napuštanju trake, pomoć pri zadržavanju trake, upozorenje o promeni trake sa detekcijom mrtvog ugla, upozorenje o unakrsnom saobraćaju unazad, prednji i zadnji senzori za parkiranje i kamera za vožnju unazad. Opcioni adaptivni tempomat, kamera od 360 stepeni i automatizovana pomoć pri parkiranju su takođe dostupni.

Kupujte i 51.800 USD plus troškovi na putu početna cena K3 Sportback 35 TFSI izgleda pristojno. Jeftiniji je od Mercedes-Benza GLA200 i BMV Ks2 sDrive18i, ali malo više od onoga za šta biste mogli da uđete u Lekus UKS200.

Audi istrajava s trogodišnjom garancijom, dok marke poput Jaguara i Mercedesa nude pet, kao i većina jeftinijih mainstream marki. Petogodišnji servisni planovi dostupni su kao paket za 2970 USD, a usluge se plaćaju svakih 12 meseci ili 15.000 km.

Zahtevana potrošnja goriva je 7,3 litara na 100 kilometara, ali u čisto urbanoj upotrebi videli smo taj skok od čak 10,4 l/100 km, mada se sa nekom vožnjom na otvorenom putu K3 spustio na srednjih osam (8,4 l/100 km).

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close