fbpx
Automobili

2021. cena i specifikacije Hiundai Kona Electric

Hiundaijev mali električni terenac stigao je u Australiju, sa revidiranim stilom, novom tehnologijom i blagim rastom cena.

Mali SUV Hiundai Kona Electric iz 2021. godine prošao je srednju popravku za novu godinu.

Sada u prodaji, ažurirani Kona Electric prati kolegu na benzinski pogon u Hiundaijevim salonima sa novim izgledom, uključujući restilizovani, zatvoreni prednji deo, lukove točka u boji karoserije i novi dizajn od lakih legura od 17 inča.

Unutra će kupci pronaći revidiranu kabinu, na čijem je čelu bio 10,25-inčni infotainment sistem osetljiv na dodir i dodatak potpuno digitalne grupe instrumenata. Međutim, nova tehnologija košta, uz porast cena do 1260 dolara.

Dve varijante će biti ponuđene lokalno, kao i ranije – Elite i Highlander – obe dele isti električni pogonski sistem velikog dometa prenesen iz pre-liftinga Kona EV predstavljenog lokalno 2019. godine.

Vozi prednje točkove električni motor snage 150kV / 395Nm – omogućavajući brzinu od 0-100km / h verovatno sličnu onoj od 7,6 sekundi odlaznog modela – priključenu na litijum-jonsku bateriju od 64kVh.

Maksimalni domet vožnje procenjen je na 484 kilometra na evropskom strožem testnom ciklusu VLTP – u odnosu na 449 km od originalnog modela iz 2019. godine, zahvaljujući novim „eko“ gumama i nizu poboljšanja šasije.

Hiundai tvrdi da se baterija može napuniti sa 10 na 80 procenata za 47 minuta (manje za sedam minuta) na brzom punjaču od 100 kV ili 64 minuta na jedinici od 50 kV (manje za 11 minuta). Punjenje od 10 do 100 posto na zidnoj kutiji od 7,2 kV može se postići za devet sati i 15 minuta (manje od 20 minuta).

Otvaranje lokalnog asortimana Kona Electric predstavlja Elite, čija se cena kreće od 62.000 USD pre troškova na putu – do 1260 USD – ili oko 66.000 do 67.500 USD za vožnju, u zavisnosti od države

Standardna oprema uključuje 17-inčne alu felne sa Michelin Primaci gumama i kompletom za popravku guma, 10,25-inčni infotainment sistem osetljiv na dodir sa žičanim Apple CarPlai, žičani Android Auto, satelitsku navigaciju i DAB + digitalni radio, 10,25-inčni digitalni sklop instrumenata, osmo- zvučnik Harman / Kardon vrhunski zvučni sistem i bežično punjenje telefona.

Tu su i automatski halogeni farovi projektora, LED dnevna svetla, kožne obloge sedišta, ručno podesiva prednja sedišta, ulazak bez ključa, start dugmetom, daljinsko pokretanje (iz priveska), jednozonska kontrola klime, solarno staklo za kontrolu, zadnje staklo za zaštitu privatnosti, elektronska parkirna kočnica, brisači koji osećaju kišu, nadzor pritiska u gumama i krovne šine.

Standardne sigurnosne karakteristike uključuju autonomno kočenje u slučaju nužde sa detekcijom pešaka i biciklista, prilagodljivi tempomat sa stop-and-go, asistencijom zadržavanja trake, asistencijom pri sletanju trake, nadzorom pažnje vozača, nadzorom mrtvih tačaka i upozorenjem za poprečni saobraćaj pozadi – potonje par sposoban za otkrivanje i kočenje prepreka.

Ostale standardne tehnologije pomoći vozaču uključuju upozorenje za siguran izlazak i upozorenje za putnike sa zadnje strane, plus šest vazdušnih jastuka.

U ponudi su četiri načina vožnje – Eco, Eco +, Normal i Sport – sa nivoom regenerativnog kočenja kontrolisanim pomoću lopatica na zadnjem delu volana.

Svi modeli nude 332 litara prtljažnika sa zadnjim sedištima na mestu ili 1114 litara sa preklopljenim drugim redom, uz praktičnost potpomognuti preklopnim drugim redom od 60:40 i mrežom za prtljag.

Na vrhu asortimana je Kona Electric Highlander, čija cena košta od 66.000 USD pre troškova na putu (710 USD), odnosno oko 70.000 do 71.500 USD za vožnju.

Dodaje LED farove, indikatore i zadnja svetla, grejana i ventilirana prednja sedišta, grejana vanjska sedišta, 10-smerno vozačko sedište podesivo po snazi, suvozačko sedište podesivo u osam smera, stakleni krovni otvor, head-up displej, visok – senzori za pomoć kod snopa i prednji parking.

Modeli Highlander takođe imaju grejani volan, elektrohromatski retrovizor, satenski hromirani donji oblog prednjeg branika i ambijentalno LED osvetljenje kabine, plus mogućnost kontrastnog krova Phantom Black ili Atlas Vhite – iako se odlučuje za brisanje krovnog krova.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button