fbpx
Automobili

2022 Kia EV6 će ponuditi 577 ks u GT Spec

2022 Kia EV6 će ponuditi tehnologiju brzog punjenja i nešto manje od 600 ks u vrhunskim specifikacijama, uz izbor zadnjeg i svih točkova. Opseg od 317 milja u VLTP ciklusu za RVD, varijanta dugog dometa i dalje bi trebalo da pređe na preko 260 milja u EPA ciklusu kada stigne ovde.

Zahvaljujući arhitekturi baterija od 800 volti, EV6 će moći da se napuni sa 10% na 80% za samo 18 minuta. Kao što se i očekivalo, Kia je ove nedelje otkrila većinu specifikacija svog dugo očekivanog EV6. Kompaktni crossover sa profilom napred kabine i modernim plutajućim krovom, EV6 deli svoju E-GMP platformu i opcije baterija sa Hiundai Ionik 5 – ali to neće biti Ionik 5 u drugom omotu: U vrhunskim specifikacijama Kia verzija će ponuditi daleko više snage.

Pripremite se da iskusite 577 ks i 546 lb-ft obrtnog momenta u vrhunskoj GT verziji. To je ono što će EV6 služiti kada se odluči sa dvostrukim rasporedom motora i baterijom dužeg dometa od 77,4 kVh, što omogućava sprint od 0 do 62 mph za samo 3,5 sekunde i do maksimalne brzine od 162 mph.

“GT verzija EV6 pokazuje naše tehnološko vođstvo kroz kombinaciju izvanrednih performansi punjenja i ubrzanja pri velikim brzinama poput super sportskog automobila. Sa našom namenskom EV platformom nema potrebe za kompromisom između nadahnjujuće prostranosti i performansi”, rekao je predsednik i Šef Odeljenja za istraživanje i razvoj Hiundai Motor Group, Albert Biermann.

U više pripitomljenom ukusu, EV6 će se nuditi samo sa pogonom na zadnje točkove i manjom baterijom od 58 kVh, što bi mu i dalje trebalo dati puno dometa. Kia kaže da će model sa pogonom na zadnje točkove sa baterijom od 77,4 kVh i dalje biti dobar za 510 kilometara u ciklusu VLTP. EPA cifra će verovatno sleteti južno od toga, ali EV6 će i dalje služiti moderne veličine koje odgovaraju njegovoj veličini. Još uvek ne znamo šta će raditi baterija kratkog dometa, ali i dalje bi trebalo da bude severno od 220 milja.

Što se tiče dizajna, EV6 će ponuditi elegantan, izvajani profil sa plutajućim krovom u kontrastnoj boji, kao i ono što naziva Digital Tiger Face. Kao što vidite na fotografijama, prednji deo automobila biće prilično kratke dužine, bez potrebe da se motor ugrađuje napred, oslobađajući prilično prostora za unutrašnjost. Pozadi, EV6 će imati spojler u obliku repa, sa crvenom trakom koja omotava konture prtljažnika. Možda ćete takođe primetiti da se uklapaju ručke na vratima – naizgled obavezna karakteristika za EV-ove dana – ali naš omiljeni element dizajna mora biti oblikovanje pragova vrata, područje koje su studiji automobilskog dizajna dugo zlostavljali u korist pločastih profila. A svetla linija koja započinje u osnovi prednjih vrata nastavlja se sve do spojlera prtljažnika, prolazeći pravo kroz rasplamsane lukove točkova.

„EV6, kao prva namenska Kia EV, predstavlja izložbu progresivnog dizajna usredsređenog na čoveka i elektrifikovane snage“, primetio je viši potpredsednik i šef Kia Global Design Centra, Karim Habib. “Čvrsto verujemo da je EV6 ubedljiv i relevantan model za novu EV eru. Sa EV6 smo želeli da stvorimo prepoznatljiv, impresivan dizajn koristeći kombinaciju sofisticiranih, visokotehnoloških karakteristika na čistim i bogatim količinama, istovremeno pružajući posvećeno EV ciljanje da definišemo našu budućnost “.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button