fbpx
Automobili

Toiota GR 86 zvanično je otkrivena 2022. godine, potvrđeno australijsko predstavljanje

To je to: Toiota GR 86 iz 2022. godine zvanično je predstavljena, blizu šest meseci nakon otkrivanja svog rođaka Subaru-a.

Dvostruki ispod kože novog Subaru-a BRZ, druga generacija 86 sportskog automobila pridružuje se GR Supri i GR Iarisu pod okriljem Toiotine Gazoo Racing performanse – uz zapaženu performansu koja odgovara njegovom hi-po GR 86 imenu.

Snaga GR 86 je varijanta 2,4-litarskog atmosferskog četvorocilindričnog „bokserskog“ motora koja se nalazi u njegovom rođaku BRZ, a na zadnje točkove odabire 173 kV (pri 7000 o / min) i 250 Nm (pri 3700 o / min) kroz šest- brzine ručni ili šestostepeni automatski menjači.

Navijači će primetiti da su ti rezultati porasli za 3kV i 1Nm u odnosu na novu generaciju BRZ-a objavljenu u novembru, mada vredi napomenuti da su tada objavljeni podaci bili ‘procenjeni’ brojevi na američkom tržištu, a BRZ japanske specifikacije podudara se sa GR 86 gunđati.

Iako novi brojevi ostaju „početne“ specifikacije zasnovane na japanskim prototipovima vozila, oni predstavljaju porast u odnosu na odlaznih 86 od 21kV / 38Nm u ručnom ruhu ili 26kV / 45Nm u automatskim verzijama.

Toiota tvrdi da vreme sprinta od 0-100km / h iznosi 6,3 sekunde – 1,1 sekundu brže od 7,4-sekundnog zahteva starog automobila, kao i nova generacija Volksvagen Golf GTI.

Ispod kože, brend nije naveo da li se novi GR 86 vozi na novoj platformi u odnosu na odlazni model, iako slični oblik i proporcije staklenika sugerišu da je to prenosna arhitektura.

Međutim, Toiota je izvršila značajne revizije šasije novog modela, sa 50-postotnim povećanjem torzijske krutosti, zajedno sa nižim težištem zahvaljujući aluminijumskom krovu, aluminijumskim prednjim četvrtinama, novim prednjim sedištima i redizajniranom zadnjem delu prigušivači.

MacPherson sistemi prednjih i dvostrukih nosača zadnjeg vešanja su standardni, kao i ventilirane disk kočnice, koje se kriju iza 18-inčnih aluminijumskih točkova umotanih u gume 215/40 Michelin Pilot Sport 4 viših razreda.

Izgleda da i GR 86 postiže daleko veći ekran za zabavu od Subaru-ovog 8,0-inčnog uređaja – mada je verovatno da će ovo biti jedinstveno za japansko tržište – zajedno sa nizom crvenih akcenata na vratima i sedištima.

Određeni broj aktivnih sigurnosnih tehnologija sada je dostupan na automatskim modelima, uključujući autonomno kočenje u nuždi i prilagodljivi tempomat – međutim, ručni modeli propuštaju potencijalno spasilačku tehnologiju.

Prethodno izveštavanje CarAdvice-a sugeriše da će se lokalno lansiranje dogoditi u drugoj polovini 2021. godine, međutim portparol Toiote Australia nije mogao potvrditi da li je taj datum još uvek na dobrom putu.

Dodatne informacije – uključujući konačne specifikacije motora za australijske modele – biće objavljene u “doglednom roku”.

Subaru BRZ treba da stigne u Australiju do kraja 2021. godine – kladimo se da će Toiota imati za cilj da se podudara sa tim vremenom ili da će slediti nekoliko meseci kasnije, s obzirom da će se GR 86 prodati u Japanu u severnoj jeseni 2021. godine. , samo tri meseca nakon novog BRZ-a.

“To je moderan, kompaktan četvorosjed koji se oslanja na Tojotino impresivno nasleđe sportskih automobila, uključujući legendarne 2000GT, Celica GT-Four, MR2 i originalnu Supru, kao i na noviju braću i sestre GR.”

Ukupno je 20.800 jedinica originalnih 86 prodato u Australiji od njenog lansiranja 2012. godine, oko 10 procenata od 200.000 plus jedinica pomereno je širom sveta.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button