fbpx
Automobili

Zašto za sada ne postoji Ford Ranger Raptor V6 dizel 2023

Ford kaže da nema planova za uvođenje dizel verzije Ford Ranger Raptora sa dolaskom novog modela – ali je tvin-turbo 2,0-litarska dizel četvorocilindrična verzija „na polici“ jer će se vozilo prodavati u taj lik u inostranstvu.

Ford Australia kaže da radi na tvin-turbo 3,0-litarskom V6 benzincu Ford Ranger Raptor od 2018. godine – nedugo nakon što je prvi Ranger Raptor izašao u prodaju sa tvin-turbo 2,0-litarskim dizel motorom sa četiri cilindra.

Kao odgovor na pritužbe da nije imao dovoljno snage, Ford se udvostručio i pronašao najviše gunđanja koje je mogao da dobije – tvin-turbo 3,0-litarski V6 benzinski motor iz Ford Ekplorer ST koji se prodaje u Severnoj Americi.

Gore: Dvostruki turbo 3,0-litarski V6 benzinski motor u Ford Ranger Raptor-u 2023. Ovako će se pojaviti proizvodne verzije, bez plastičnog štita koji bi sakrio mehaniku. Imajte na umu da nedostaje prostor za drugu bateriju zbog veće vazdušne kutije.
Međutim, da bi se smanjila složenost, Ford Australija kaže da trenutno nema planove da ponudi dizel i benzinske verzije Ford Ranger Raptor iz 2023. uporedo na lokalnom nivou.

„Svako tržište ima jedan izbor motora za Raptor, a Australija se odlučila za tvin-turbo V6 benzinac“, rekao je Ian Foston, globalni glavni inženjer za Ford Ranger.

„Uz povećanje efikasnosti goriva koje smo postigli sa tim motorom i 10-brzinskim menjačem, on nudi izvanredne performanse u celini.“

Na pitanje zašto se Ford nije odlučio da razvije 3,0-litarsku turbo dizel V6 verziju Ranger Raptora, Fordovi inženjeri su rekli da je to u cilju smanjenja složenosti.

U drugim regionima, Ford Ranger Raptor za 2023. biće opremljen revidiranim 2,0-litarskim četvorocilindričnim motorom sa dva turbo motora uparen sa 10-brzinskim automatskim.

U Australiji, Ford Ranger Raptor iz 2023. će se, za sada, nuditi isključivo sa tvin-turbo 3,0-litarskim V6 benzinskim motorom uparen sa 10-brzinskim automatskim.

To bi se moglo promeniti ako cene goriva ne padnu i australijski kupci zatraže izbor dizel snage.

Međutim, svako ko čeka na „super ute“ sa 3,0-litarskim turbo dizel V6 može se savetovati da vidi šta će Folksvagen smisliti za novi Amarok, blizanac pod kožom novog Ford Rangera.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button