Automobili

2022 Vagoneer i Grand Vagoneer idu na veliko za Jeep

Jeep kaže da se potpuno novi Vagoneer 2022. vozi kao „najmanji veliki automobil“. Nakon što smo proveli dan sa Vagoneers -om i Grand Vagoneers -om, verovatno bismo izbacili „najmanji“ iz ove fraze. To je zato što u osnovi ove SUV-ove dugačke 214,7 inča koriste proverenu formulu segmenta: uzmite okvir za podizanje u punoj veličini, uključite sve velike opcije pogona V-8 i napravite kutiju na vrhu.

Naravno, teško da je to tako jednostavno. Za razliku od Ram 1500, od ​​kojeg je izveden veliki džipov okvir, Vagoneer ima koristi od nezavisnog zadnjeg ogibljenja koje koristi mnogo aluminijuma, kao i brojnih drugih podešavanja šasije za poboljšanje krutosti i manira na putu. Ipak, ovo nisu laki kamioni više nego mali. Čak i sa svojim kompozitnim vratima za podizanje i aluminijumskom haubom, branicima i vratima, Vagoneer se prijavljuje na 6200 funti. Dalje na liniji, Grand Vagoneer ispunjeniji funkcijama može porasti čak do 6450. Sav taj heft teško je zanemariti pri manevrisanju ovim grubima, nezavisnim suspenzijama ili ne.

Po gradu, mali zaostali pomak tijela na okviru prolazi kroz strukturu nakon naglih unosa ili udaraca. Na vijugavim putevima veliki kamion se kotrlja – zaista morate pustiti inerciju da se smiri pre nego što okrenete točak u suprotnom smeru – a da bi se održala putanja vozila, upravljaču je potrebna stalna pažnja. Ta mekoća donosi dividende na autoputu, gde je vožnja prilično plišana i prikladna za putovanja. Zadnji upravljač sa dva kraka nudi nejasnu vezu sa onim što se dešava na gumama, a opšti osećaj je lagan.

Kupci će morati da analiziraju sedam nivoa opreme Vagoneer i Grand Vagoneer da bi pronašli svoju najbolju kombinaciju. Vagonisti dolaze na tri načina, a sve pokreće Chrisler-ov 5.7-litarski V-8 Hemi sa 392 KS, koji ima podršku od 48-voltnog eTorkue hibridnog sistema kompanije i osmostepenog automatskog menjača. Električna pomoć dodaje obrtni moment od 130 lb-ft pri početnoj primeni gasa i čini jedan od besprekornijih sistema start-stop koji smo iskusili. Opremljen opcionim osovinskim odnosom 3,92: 1, kombinovano pametno pomera masu Vagoneera sa linije, a glatki V-8 ne ostavlja vas na autoputu.

Grand Vagoneers dolaze u četiri verzije, svaka sa snažnim 6,4-litarskim V-8. Ekskluzivni usisni razvodnik i izduvni sistem GV-a zabavljaju 471 konjskih snaga i 455 lb-ft obrtnog momenta-14 konja i 20 lb-ft manje od onoga što motor čini u Scat Pack Challenger-u. Robusna kriva obrtnog momenta daje lak početni skok; ostanite u njemu i videćete da veliki V-8 voli da trči do vrha svog obrtaja. I zvuči odlično, ako nije na mestu. Ovde nema hibridnog sistema, ali poput 5,7-litarskog, deaktiviranje cilindra i promenljivo podešavanje ventila pomažu da se maksimalno iskoristi galon. Grand Vagoneer se oseća malo življe sa svojim većim motorom-Jeep tvrdi da je brzina od 60 km / h 6,0 sekundi-ali manji Vagoneer, sa svojih 5,7 sa električnom podrškom, deluje brže od svojih 7,3 sekunde na 60.

Kupce bi možda više zanimali EPA brojevi o ekonomičnosti potrošnje goriva: Vagoni sa pogonom na sva četiri točka nose oznake od 15 milja po galonu u gradu i 20 na autoputu; njihova kombinovana ocena od 17 milja po kilogramu manja je za 1 milju po galonu od Chevi Tahoe-a sa 5,3-litarskim i Ford Ekpedition. Grand Vagoneers upravljaju do 15/13/18 milja po galonu (kombinovano/grad/autoput), što ih čini slično manje efikasnim od Cadillac Escalade -a i Lincoln Navigatora. Uskoro će biti pušten Vagoneer serije I sa pogonom na zadnje točkove i biće dobar za dodatnih 1 milja po gasu.

U potezu koji pokušava da Vagoneera uzdigne iznad ostatka Jeepove linije (trgovci nazivaju Vagoneer „vrhunskim produžetkom marke Jeep“), na njemu nema ni jedne Jeepove značke. Ipak, ne može se zameniti ništa osim Jeepa, a gume za sve terene se nude na Vagoneer Seriji II, sa točkovima od 18 inča, i na Vagoneer Seriji III, sa 20-ima. Postoje tri opcionalna pogonska sklopa: Kuadra-Trac I donosi serijski pogon na sve točkove u Seriju II, Kuadra-Trac II u Vagoneer Seriji III dodaje menjač sa dve brzine i kontrolu za spuštanje nizbrdo, a na vrhu u liniji, bilo koji Vagoneer se može imati sa Kuadra-Drive II, sistemom pogona na sva četiri točka koji ima elektronski kontrolisani zadnji diferencijal koji se zaključava. To je standard za Grand Vagoneer, opciono za manje modele.

Vagonisti standardno dolaze sa podešavanjem nivoa opterećenja za zadnje vešanje. Četvorougaoni vazdušni opruzi Kuadra-Lift su opcionalni za Seriju II; Modeli Serije III i Grand Vagoneer ga dobijaju kao standard. Sistem može podići kamion za 1,7 inča kako bi mu pružio 10,0 inča razmaka od tla i do 24 inča sposobnosti forsiranja vode. Dodatno, kamion će brzinom ispustiti 0,6 inča radi bolje aerodinamike, a može i spustiti vozilo kada se parkira dodatni centimetar kako bi se olakšao ulazak i izlazak.

Ali sve to propušta poentu: Ako kupujete ovako velike automobile, poslednje na šta mislite je da udarite u vatrogasne puteve – ili u tom slučaju, u performanse na krivudavim seoskim putevima. Ne, važno je ono što se nalazi u kutiji, a Jeepovi dizajneri su to zakucali.

Grand Vagoneer posebno nudi legitimno luksuzno iskustvo, ne samo zbog mnogih udobnosti stvorenja, već i u samom dizajnu enterijera. Puno drveta teče kroz instrument tablu i centralnu konzolu. Ako isklesani američki orah nije vaš ukus, možete se odlučiti za aluminijumske lajsne. Sedišta su velika i udobna, a kao što možete pogoditi, svi redovi u ogromnoj kabini lako su dostupni. Vrhunski detalji su isprekidani, poput dugmeta za izbor menjača od aluminijuma sa koturama i dugmeta za pokretanje presvučenog kožom (da, dobro ste pročitali). Na tipičan način džipa, kabina je ispunjena podsetnicima na ono što vozite. “Grand Vagoneer” se velikim slovima pojavljuje na upravljaču, bočnim stranama sedišta i umetnut u drvo ispred suvozačevog sedišta.

Uspravan, kutijast spoljni oblik zasigurno će se polarizovati, ali taj oblik daje Vagoneer-u najbolju ukupnu zapreminu putnika u klasi, prostor za noge u drugom i trećem redu, prostor za glavu u trećem redu i zapreminu tereta iza trećeg reda. Unutra je ozbiljno prostran, dovoljno da garantuje dodatnu kameru za putnike u prvom redu da vide ko im je bacio nešto s povratne strane.

Grand Vagoneer ima četiri ekrana napred. Pored grupe digitalnih merača, tu je i veliki centralni ekran osetljiv na dodir – 12,3 inča u Grandu i 10,3 u Vagoneeru – i ispod njega, manji ekran za sekundarne komande poput grejanja sedišta i masaže. Neočekivana karakteristika: Donji ekran se može okrenuti, otkrivajući koristan prostor za skladištenje sa utičnicama iza njega. Putnici na prednjim sedištima postavljaju svoj ekran u ravni sa instrument tablom.

Sama količina opreme koju Jeepovi levijatani nude je impresivna. Svaka oprema ima opsežnu listu opcija, mnoge jedinstvene za određene nivoe opreme. Dostupan je head-up ekran sa noćnim vidom, sve stvari o pomoći vozaču koje možete zamisliti, integracija Amazon Fire TV na ekranima u srednjem redu i dva vrhunska McIntosh audio sistema, od kojih je najveći 23-zvučnik, 1375 -vatno čudovište sa 12-inčnim subvooferom. Struktura cena će slomiti sve dugotrajne misli o malim i velikim automobilima. Modeli Vagoneer serije II i III 4k4 stižu krajem leta i počinju od 72.995 dolara i 77.995 dolara, iako će verzija sa zadnjim pogonom spustiti ulaznu tačku na nešto ispod 59.995 dolara kada se pojavi u prodaji u prvoj polovini 2022. Grand Vagoneer modeli se otvaraju po ceni od 88.995 dolara, a vrhunska Serija III počinje od odgovarajuće velikih 105.995 dolara.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close