Automobili

Volksvagen ID.3 GTKS potvrđen, Drift Mode i preko 300 KS

Sada je zvanično, Volksvagen ID.Ks će ugledati svetlost dana i najverovatnije će se zvati ID.3 GTKS. To je potvrdio i sam direktor brenda Volfsburg, Ralf Brandstatter, tokom konferencije održane na sajmu automobila u Minhenu. Očekuje se da će se drugi model u Volksvagenovoj porodici električnih sportskih automobila, nakon ID.4 GTKS, pojaviti na tržištu sledeće godine, sa izlaznom snagom od 333 KS.

Još nisu objavljeni detalji o pogonskom sklopu, ali bliski odnos sa velikim bratom ID.4 omogućava nam da nagađamo o pogonskom sklopu. Sigurno znamo da će to biti pogon na sve točkove, ali još ne znamo domet.

Pogon na sve točkove sa više od 300 KS
Međutim, verovatno je da će sportskiji ID.3 imati kraći domet od klasičnijih i manje moćnih varijanti modela. Na kraju krajeva, kako sam Brandstatter kaže, “više performansi znači manji domet”. Ali uprkos tome, generalni direktor Volksvagena rekao je da će novi kompaktni brend biti dostupan sa različitim veličinama baterija, upravo kako bi zadovoljio različite potrebe mobilnosti.

S druge strane, performanse u igri se reklamiraju kao impresivne: zahvaljujući dvostrukom motoru i sistemu pogona na sve točkove, novi ID.3 GTKS će moći da ubrza od 0 do 100 km / h za oko 5 sekundi. I to nije sve. Budući ID.3 GTKS će biti još sportskiji i dinamičniji zahvaljujući posebnom Drift režimu vožnje koji koristi potisak zadnjeg motora za izvođenje spektakularnih prekoračenja.


R će biti još gadniji
Ukratko, porodica ID.3 će rasti. Uporedo sa GTKS projektom, Volksvagen navodno radi na razvoju kabriolet varijante modela, koju je Brandstatter najavio prošle godine. Osim potvrde ID.3 GTKS, šef VV -a je najavio i neke važne vesti u vezi sa R divizijom.

U budućnosti bi to mogao postati pravi podbrend, posvećen razvoju Volksvagenovih električnih modela visokih performansi. Možda je ID.3 R već u izradi, ali ćemo ga videti na putu tek 2024. godine.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close