fbpx
Automobili

To je završnica našeg Honda CR-V hibrida za 2021

Zaključak od 40.000 milja
Naš dugogodišnji CR-V hibrid je premašio granicu od 40.000 milja tokom putovanja u Los Anđelesu. Mislili smo da bi to bilo prikladno mesto da snimimo njegove poslednje glamurozne snimke pre nego što ga vratimo u Honda Motor Compani. Kao iu našim ranijim ažuriranjima o CR-V, još uvek ne možemo da nađemo mnogo na šta da se žalimo, osim na njegovu tendenciju da izazove opšti osećaj muke. Iako je ovaj automobil u kancelariji opisan kao „savršeno dobar“, „dovoljno dobar“, pa čak i „zaboravan“, ipak se pokazao kao solidan dodatak našoj dugoročnoj floti.

Ranije smo primetili da CR-V ne generiše baš veliku količinu zapažanja u dnevniku, ali je bilo nekih zajedničkih tema. Najčešća pritužba odnosila se na kvalitet zvuka Atkinsonovog ciklusa 2,0-litarskog inline-četvorke. Kao iu Accord Hibrid-u, ovaj motor CR-V obično funkcioniše kao generator za svoja dva elektromotora, što znači da obrtaji ne odgovaraju uvek direktno napredovanju, što može biti zabrinjavajuće. Takođe je izazivao gnev CR-V-ov teški odnos sa Apple CarPlai-om, koji je često odbijao da se pokrene osim ako se automobil ponovo ne pokrene ili ceo sistem za zabavu nije resetovan. A hibridno regenerativno kočenje, koje je podesivo u četiri koraka preko lopatica na volanu, bilo je izvor sporova. Saradnik urednika vesti Kaleb Miler je primetio: „Jedina stvar koju bih voleo da mogu da promenim je mogućnost da imam najagresivnije regenerisanje sve vreme. Postavka regenerativnog kočenja se ne prenosi na sledeći ciklus paljenja. Zašto, Honda? “

Kao i kod svih naših dugoročnih automobila, izvršili smo početne i završne instrumentalne testove da vidimo kako su performanse CR-V-a prešle preko 40.000 milja. Milje sigurno nisu naštetile rezultatima, sa brzinom od 60 milja na sat poboljšana sa 7,5 sekundi kada je Honda bila nova na 7,4 sekunde u našem poslednjem testu. Vreme CR-V-a na četvrt milje je takođe poboljšano za 0,1 sekundu, sa 16,1 na 16,0. Najznačajnija promena dogodila se u testu kočenja, sa našim početnim rezultatom od 70 do 0 mph od 170 stopa poboljšanim na 163 stope. Poboljšanje zaustavljanja je bilo očekivano, jer kada se pneumatici za sva godišnja doba istroše, blokovi gazećeg sloja postaju čvršći, što često rezultira boljim brojem kočenja.

Bili smo radoznali da vidimo šta će produžena kilometraža otkriti o efikasnosti hibridnog sistema. Bilo je povremenih borbi da se vidi ko može da izvuče najviše milja po galonu iz svog rezervoara (42 mpg je bio rekord, sa nekoliko rezervoara od 37 mpg). Na našem poslednjem putovanju u Kaliforniju, videli smo prosečnu potrošnju goriva između 20 mpg i 32 mpg. Možda nije iznenađujuće da je CR-V vratio svoju najgoru kilometražu u državama u kojima smo provodili mnogo vremena pri većim brzinama, poput Oklahome i Novog Meksika. Međutim, kada se koristio oko L.A., CR-V je dobio lepih 32 milja po galonu. Čini se da su saobraćaj sa zaustavljanjem i kretanjem i niže brzine slatka tačka efikasnosti za ovaj hibrid.

Tokom boravka CR-V-a, u proseku smo iznosili 30 milja po galonu, što je mnogo manje od kombinovane procene EPA od 38 mpg. O ekonomičnoj potrošnji goriva CR-V-a lošijoj nego što se očekivalo, bivši službenik Eric Tingvall je napisao: „Sumnjam da vazduh i težina CR-V-a u kombinaciji sa brzinama na autoputu u Mičigenu potiskuju Hondin čudan hibridni pogon sa direktnim pogonom izvan njegovog najefikasnijeg rada. domet. Možda je sve ovo dizajnirano oko Accord-a i Insight-a, ili japanskih brzina vožnje, ili oboje, i jednostavno ne radi kako je predviđeno u ovoj aplikaciji pri ovim brzinama?” Znao bi – kupio je jednu i do sada je prešao 10.000 milja.

Tokom svog vremena sa nama, CR-V je posetio skoro polovinu država u kontinentalnom delu SAD, pokazujući da je odličan automobil za putovanja. Neprekidno smo bili impresionirani tovarnim prostorom koji je veći nego što izgleda, nizom pretinaca za odlaganje stvari i udobnim sedištima. A kada CarPlai nije sarađivao, mogli smo da pređemo na normalnu Bluetooth vezu ili satelitski radio.

Briga i održavanje CR-V se pokazalo minimalnim. Preko 40.000 milja, primili smo ga na tri servisa. Prvi je prošao oko 10.000 milja, a diler je izvršio zamenu ulja bez novog filtera, rotacije guma i pregleda u više tačaka za ukupno 69 dolara. Drugi servis, oko 22.000 milja, sastojao se od zamene ulja i filtera, zamene tečnosti zadnjeg diferencijala i pregleda u više tačaka, u ukupnom iznosu od 237 dolara. Treća i poslednja usluga, oko 32.000 milja, uključivala je promenu ulja i filtera, rotaciju guma, zamenu vazdušnog filtera motora i zamenu filtera za vazduh u kabini za 170 dolara. Ukupan iznos za sve usluge bio je samo 476 dolara. Na kraju, auto je proveo više vremena u garaži automobila i vozača tokom četiri zamene guma tokom dve zime koliko je bio kod nas.

Sve u svemu, bilo nam je drago što imamo CR-V u našoj dugoročnoj floti, čak i ako nije pružao mnogo uzbuđenja u vožnji. Honda je potvrdila da će CR-V 2023 dobiti značajan redizajn—što bi, ako prati put novog Civic-a, moglo značiti da je na putu i ​​uzbudljivije iskustvo vožnje. Čak i sada, kasno u svom proizvodnom ciklusu, možemo da vidimo zašto je CR-V bio peti najprodavaniji automobil u SAD prošle godine. Iako smo ponekad poželeli da možemo da zamenimo ključeve za one za Civic Tipe R, postoji mnogo veća publika za nešto poput ovoga: prostran, udoban krosover koji ide jednako dobro na 40.000 milja kao kada je bio nov.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button