Automobili

Zaboravljene studije: Aston Martin Tventi Tventi kompanije Italdesign

Osvrt na to kako bi mogao izgledati Aston Martin 2020. godine
Uvek je zabavno otići u arhive proizvođača automobila ili dizajnera da biste današnjim očima videli kako je budućnost trebala ili mogla da izgleda. Upravo za to služe koncepti, jer omogućavaju najavu stilskih ili tehnoloških trendova u narednim godinama.

  1. godine, pre tačno 20 godina, Italdesign je na sajmu automobila u Ženevi predstavio koncept Tventi Tventi. Ime koje očigledno dočarava 2020. godinu i koje bi trebalo da predstavlja Aston Martin Spider upravo za tu godinu. Neće vam izbeći kada pogledate trenutni asortiman proizvoda koji su daleko od izgleda ovog izložbenog automobila!

Mora se reći da je kada je dizajn poslednjeg Aston Martins-a, posebno pod perom Mareka Reichmana, postao agresivniji. S druge strane, koncept dvadeset i dvadeset deluje pomalo neharmonično. Ako prednji kraj više liči na nos ajkule nego ikad, sa maskom i svetlima koja su vrlo jasno prepoznatljiva kao da pripadaju Aston Martinu, ostatak automobila iznenađuje vidljivom strukturom karoserije.

Kapsule – reklama
Nova Toiota Iaris Hibrid – savršena za grad.

Više o novoj Toiota Iaris Hibrid
Otkrijte novi Iaris Vrhunski model sa vrhunskom opremom Direktno u konfiguratoru Jednostavno dogovorite probnu vožnju Brzo pronađite dilere Brošura i cenovnik
Giorgetto Giugiaro i Fabrizio Giugiaro dizajnirali su Tventi Tventi za Italdesign, a inspirisani su konceptima Capsula iz 1982. i Structura iz 1998. za ovu strukturu izrađenu od ekstrudiranog aluminijuma, svojevrsnog egzoskeleta pokrivenog panelima tela od plastike i ugljeničnih vlakana.

Iako se ovaj koncept Tventi Tventi čini kao puka manija dizajnera, to nije bio samo model: prototip je zapravo vozio. Razvijen na bazi prve generacije Aston Martina DB7, pokretao ga je V12 sa 5935 ccm koji je razvijao 500 ks. Možete ovo pogoditi kroz haubu.

Da se ​​vratimo na estetiku ovog koncepta, postoje neke vrlo zanimljive karakteristike, kao što su šarke na vratima u kontinuitetu blatobrana ili aluminijumski luk iza dva sedišta, koji podsećaju na određene modele Targa.

Suprotno uvriježenom mišljenju, nije strog dvosed, ali uklanjanjem zadnje pregrade mogu se staviti na raspolaganje dva mala zadnja sedišta. Aspirator se može čuvati u posebnoj kutiji.

Aston Martin Tventi Tventi koji je dizajnirao Italdesign ostao je jednokratno. Ne zna se tačno gde se nalazi, ali bi i dalje mogao biti u kolekcijama poznate italijanske dizajnerske kuće.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close