Automobili

2023 Chevrolet Corvette Z06 otkrivena na prvoj slici – AŽURIRANO: Nije za Australiju

Chevrolet Corvette Z06 iz 2023. za sada neće biti ugrađen u upravljač na desnoj strani, potvrdilo je General Motors Specialti Vehicles (GMSV), isključujući lansiranje u Australiji.

Naša originalna priča, dopunjena komentarom GMSV -a, nastavlja se u nastavku.

  1. septembar 2021, 9:45 ujutru: Objavljena je prva zvanična slika Chevrolet Corvette Z06 iz 2023. godine – uoči potpunih detalja sledećeg meseca – mada se razume da australijsko lansiranje za sada nije u planu.

Objavljena preko Instagrama preko noći, Corvette Z06 dobija agresivniji aerodinamički paket koji odgovara (trenutnom) statusu vodećeg automobila, sa agresivnijim prednjim odbojnikom koji podseća na Chevroletov trkački automobil Corvette C8.R, revidirani bočni usisnici i bočne suknje, Z06 sa znakom na zadnja četvrtina i zadnji spojler za usne.

Vozilo na slici nema opcionalni paket performansi koji se vidi na evropskim i američkim prototipima-verovatno će nositi ime Z07-koji bi trebalo da doda fiksno zadnje krilo, felne od legure ugljeničnih vlakana (priča se da će ih proizvesti Australijska karbonska revolucija) i prednji deo branik ‘vinglets’.

Iako nije na slici, očekuje se da će set od četiri izduvne cevi biti pozadi, plus hardcore donji difuzor.

Potpuni detalji o novom modelu biće potvrđeni tek 26. oktobra (po američkom vremenu), međutim sve glasine ukazuju na ugradnju novog 5,5-litarskog V8 motora sa atmosferskim usisavanjem, koji ima dvostruke bregaste grede iznad glave i plosnatu radilicu. sličan Ferrariju, McLarenu ili drugom evropskom superautomobilu nego tipičan američki V8.

Izlazi će se smanjiti na području od 447-485kV i 600Nm-u poređenju sa standardnim Corvette Stingrai-jevim 369kV/637Nm-dobro za trku od 0 do 100 km/h ispod tri sekunde, a vreme krugova je uporedno sa evropskim sa srednjim motorom mašina.

Za Chevrolet Corvette Z06 2023. nije najavljena proizvodnja volana na desnoj strani, što isključuje australijsko lansiranje-uprkos nedavnim podnescima o zaštitnim znakovima koji sugerišu da je superautomobil usredsređen na stazu u redu za lokalne salone.

“Nijedno tržište upravljača sa desne strane nije potvrđeno u okviru programa Z06”, rekao je za Drive portparol General Motors Specialti Vehicles (GMSV).

“U GMSV-u koncentrirani smo na dovođenje potpuno nove C8 Corvette u Australiju i na Novi Zeland-prvi put je bila dostupna direktno iz fabrike kao upravljač na desnoj strani.”

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close