Automobili

Nova kašnjenja za Nissan Patrol sa brisanjem oktobarske proizvodnje

Red za novi Nissan Patrol sa pogonom na sva četiri točka će se sigurno produžiti, nakon što je Australija izgubila „100 odsto“ od proizvodnje koja je planirana za sledeći mesec.

Većina kupaca Nissan Patrola već čeka tri do šest meseci da preuzme isporuku.

Očekuje se da će se čekanje produžiti do sledeće godine nakon nove runde smanjenja proizvodnje zbog globalnog nedostatka poluprovodnika koji je pogodio čitavu automobilsku industriju.

Poverljivi bilten koji je poslat Nissanovim trgovcima delimično kaže: „Nažalost, moramo savetovati da je oktobarska proizvodnja Nissanove patrole smanjena za 100 odsto bez šanse za trenutni oporavak.“

U saopštenju se navodi da će Nissan Australia „aktivno nastaviti sa zamenskom proizvodnjom kako bi održao ukupne količine, ali to nije zagarantovano“.

Nagoveštavajući dalja odlaganja, Nissanove patrole koje su trebale biti izgrađene u oktobru prelivaju se u novembar i početkom sledeće godine, prema informacijama koje su razmenjene sa trgovcima.

Nissan Australia je takođe izdao pismo prodajnom osoblju da pokaže kupcima, kako bi pokazao da produžena kašnjenja nisu krivica dilera.

Pismo kompanije Nissan kupcima koji se nađu u redu delimično kaže: „Sa žaljenjem obaveštavamo da je isporuka vašeg Nissana odložena“, a kompanija će „pružiti dodatna ažuriranja čim budu dostupna“.

„Iako naporno radimo na izbegavanju daljih odlaganja, očekujemo da će globalni lanac snabdevanja (delova) ostati krhak i da će biti mogući dalji uticaji“, nastavilo se u Nissanovom pismu kupcima.

Međutim, ti planovi su u međuvremenu poništeni zbog novih izbijanja koronavirusa i nedostatka poluprovodnika koji su uticali na proizvodnju vozila u svetskoj automobilskoj industriji.

Do kašnjenja dolazi kada Nissan Patrol uživa u najvećoj prodaji u Australiji.

Najnoviji podaci pokazuju da se broj prodatih Nissanovih patrola ove godine, do kraja avgusta, do sada povećao za 52 odsto – uprkos hroničnom nedostatku zaliha.

Međutim, sa 2250 Nissanovih patrola koje su do sada prodate širom Australije ove godine, vozilo V8 samo na benzin i dalje se prodaje po deliću cene karavana Toiota LandCruiser V8 samo sa dizel motorom (12 500 prodato u istom periodu).

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close