fbpx
Automobili

Sledeći Nissan Patrol bi mogao da pređe na tvin-turbo benzinski V6 – izveštaj

Nissan Patrol sa pogonom na sva četiri točka – jedno od poslednjih vozila na prodaju u Australiji ispod 100.000 dolara sa V8 – mogao bi da pređe na tvin-turbo V6 pogon za svoju sledeću generaciju, prema izveštaju sa Bliskog istoka.

Korisnik Instagrama cars_secrets – pozivajući se na interne Nissanove izvore na Bliskom istoku – tvrdi da Nissan razvija novi 3,5-litarski benzinski V6 sa dva turbo punjača od 2017.

Iako su izveštaji nepotkrepljeni – a Nissan tek treba da komentariše izveštaj – tvrdi se da će novi tvin-turbo V6 benzinski motor biti korišćen u sledećoj generaciji pikap-a i SUV-ova kompanije pune veličine sa devetostepenim automatskim prenošenje.;

Pored luksuznog SUV-a Infiniti KKS80 i pikapa Nissan Titan na američkom tržištu, lista vozila za koje se očekuje da će imati tvin-turbo V6 benzinsku snagu uključuje sledeću generaciju „I63“ Nissan Patrol.

Ako se tajni planovi ostvare, to će postati prvi Nissan Patrol u istoriji natpisa koji koristi tvin-turbo V6 kao svoj vodeći motor (neturbo 4,0-litarski V6 trenutno je dostupan na Bliskom istoku, kao osnovni motor ispod V8).

Iako zamena motora tek treba da bude potvrđena, prelazak sa V8 na V6 sa tvin-turbo V6 bi bio u skladu sa industrijskim trendovima ka manjim motorima sa turbo punjenjem – koji su efikasniji i proizvode manje štetnih emisija, dok nude slične ili poboljšane performanse kao V8s velikog kapaciteta.

Vreme lansiranja sledećeg Nissan Patrol-a tek treba da bude objavljeno – iako imajući u vidu kontinuiranu popularnost aktuelne generacije I62 Patrol na ključnim tržištima SAD i Bliskog istoka, moguće je da I63 ne stigne do 2025. godine ili kasnije tokom decenije.

Novim porodicama motora obično je potrebno najmanje tri godine da se razviju – a s obzirom na to da pozicioniranje i integracija motora u šasiju vozila moraju biti zaključani u ranoj fazi razvoja novog automobila, potpuno novi Nissan Patrol je verovatno još uvek nekoliko godine daleko.

Izveštaj o Bliskom istoku kaže da će motor biti uparen sa devetostepenim automatskim menjačem – koji je razvio Mercedes-Benz, ali je takođe dostupan Nissanu – sa izborom pogona na sva četiri točka sa punim ili skraćenim radnim vremenom.

Sistem sa skraćenim radnim vremenom bi verovatno bio rezervisan za sledeći Nissan Titan pikap na američkom tržištu (sa pogonom na dva i četiri točka), dok bi I63 Patrol i njegov Infiniti KKS80 blizanac (više se ne prodaju u Australiji) dobiti sistem sa punim radnim vremenom, prema trenutnom modelu.

Vredi napomenuti da je ovaj novi tvin-turbo 3,5-litarski V6 benzinski motor za koji se tvrdi da je potpuno nov i da nije povezan sa ‘VR’ porodicom tvin-turbo V6 motora koji se ugrađuju u Nissan Z sportski automobil i Nissan GT-R superautomobil , u formi od 3,0 i 3,8 litara.

3,5-litarski tvin-turbo benzinski V6 za sledeći Nissan Patrol doveo bi ga u liniju sa svojim rivalom Tojota LandCruiser, koji je na drugim tržištima napravio veoma popularan prelazak sa 4,6-litarskog i 5,7-litarskog benzinskog V8 na 3,5- litarski tvin-turbo benzinski V6 (tehnički 3,4-litarski) za najnoviju generaciju serije 300.

Toiota LandCruiser 200 serije 4,5-litarski V8 dizel sa dvostrukim turbo punjenjem takođe je odbačen u korist 3,3-litarskog tvin-turbo V6 dizela na tržištima kao što je Australija.

Za sada, nema naznaka da će se dizel motor vratiti u Patrol za I63 generaciju, s obzirom na to da su Bliski istok i SAD dve najpopularnije destinacije za vozilo – i to su pretežno tržišta benzina.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button