Automobili

Tesla Roadster – 0-96 km / h za 1,1 sekundu!

Sa SpaceKs paketom, ubrzanje od 0 do 100 km / h je iskreno vrlo (previše?) Mišićavo.
Tesla Roadster druge generacije, koji je prvobitno predstavljen 2017. godine, a očekuje se da će se na tržištu naći 2022. godine, trenutno je izložen u muzeju automobila Petersen u Los Anđelesu (19. maja do 2. juna 2021).

Ovo nije prva Tesla koja je izložena u muzeju automobila Petersen. 2021. godine posetioci će moći da vide Tesla Cibertruck i tonu drugih električnih vozila (uključujući prvu generaciju Tesla Roadster, Tesla Model S prototip, GM EV1, koncept Volksvagen ID.3, koncept Volksvagen ID. BUZZ i prototip Bollinger B1).

Kao što se može videti na video snimcima, dizajn ostaje u osnovi nepromenjen. Tesla Roadster ima tri motora, prema Tesli postiže od 0 do 60 mph (96,5 km / h) za 1,9 sekundi i ima domet od 998 km.

Zanimljivo je da opis na prednjoj strani automobila koji je izložen u muzeju otkriva da bi SpaceKsov potisni paket trebao omogućiti Roadsteru da pređe od 0 do 60 mph za 1,1 sekundu!

To je paklena razlika, ali ne može se ponoviti bez ponovnog punjenja (punjenjem rezervoara komprimovanim vazduhom). Takođe je dobro znati mogu li vozač i njegovi putnici izdržati takvo ubrzanje zadržavajući kontrolu nad vozilom? Bez obzira na to što se tiče ubrzanja, Tesla uvek traži najmanji broj.

Treba napomenuti da je izvršni direktor Tesle Elon Musk na Tvitteru pomenuo potisnike SpaceKs, tvrdeći da će oni biti sakriveni iza registarske tablice, poput gadžeta na vozilu Jamesa Bonda.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close