Automobili

Mazda 6 mrtva za 2022. godinu, ali možda nije zauvek nestala

Mazda ukida 6 limuzina srednje veličine za američko tržište. Model 2021. godina biće poslednja i neće se vratiti 2022. godine. Priča se da je buduća Mazda 6 na putu sa novom platformom sa pogonom na zadnje točkove i šest-rednim motorom.

Mazda više neće nuditi 6 limuzina srednje veličine u SAD-u nakon modelne godine 2021. godine. Trenutna treća generacija 6 postoji od 2014. godine i neće biti dostupna 2022. godine, što znači da je Mazda najnoviji proizvođač automobila – prateći Ford, Chrisler i još nekoliko drugih – da bi napustio popularni segment porodičnih limuzina.

Iako je ovo za sada kraj puta, ne mora nužno značiti da je Mazda zauvek završila sa limuzinama srednje veličine. Glasine i dalje traju da će Mazda lansirati novi sedan model na kompanijinoj novoj platformi sa pogonom na zadnje točkove koji bi mogao da koristi svojih novih šest-redovnih motora. Na pitanje o potencijalu za buduću Mazdu 6 sa pogonom na zadnje točkove, portparol kompanije rekao je za C / D, „Trenutno ne možemo da delimo detalje o budućim proizvodima“.

Najava o otkazivanju dovodi u pitanje da li će ovaj novi model ponovo koristiti 6 pločica sa imenima, jer bi Mazda mogla predstaviti novo ime koje odražava novu misiju limuzine. Ako se ostvari, verovatno još neko vreme nećemo čuti više o ovoj novoj Mazdinoj limuzini, jer se očekuje da stigne negde 2022. godine kao model iz 2023. godine. U međuvremenu, 2021 limuzine Mazda 6 ostaće u prodaji u zastupništvima dok se zalihe ne potroše.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close