fbpx
Automobili

Subaru VRKS STI sledeće generacije mogao bi da bude EV

Subaru VRKS STI sledeće generacije mogao bi da bude električni, navodi se u saopštenju kompanije.
Subaru je rekao da ne pravi STI verziju nedavno redizajniranog VRKS-a koristeći novu platformu automobila.


Subaru je takođe nagovestio proširenje svog STI brenda orijentisanog na performanse na buduće modele.
Subaru VRKS STI iz 2021. mogao bi da uđe u istoriju kao poslednji STI model koji je pokretao motor sa unutrašnjim sagorevanjem. Subaru je danas objavio da je VRKS STI sa pogonom na gas mrtav, ali je takođe sugerisao da bi sledeća generacija kultnog modela brenda mogla biti EV. Kompanija takođe nije spomenula kada bi potencijalni VRKS STI EV mogao stići sledeće generacije.

Od kada je obična VRKS limuzina u potpunosti redizajnirana na novoj platformi, željno smo iščekivali otkrivanje njegovog kolege visokih performansi, STI. Zamišljali smo da ima još moćniju verziju standardnog modela sa 271 KS sa turbo punjenjem od 2,0 litara sa četvorokrevetnim motorom – nešto što je bliže, recimo, 400 konja. Međutim, Subaru sada kaže da neće praviti verziju VRKS STI sledeće generacije sa unutrašnjim sagorevanjem koja je zasnovana na redovnoj VRKS platformi.

U zvaničnom saopštenju, Subaru je objasnio da su njegovi planovi da se fokusiraju na električne verzije svojih modela performansi bili pod uticajem prelaska auto industrije na elektrifikaciju. Takođe su pomenuti ciljevi smanjenja emisija i poštovanje vladinih propisa o ekonomičnosti potrošnje goriva. Trenutno, jedini elektrificirani Subaru model na tržištu je plug-in hibridni Crosstrek. Kompanija će ove godine dodati svoj prvi potpuno električni model sa Solterra 2023, subkompaktnim SUV-om koji je razvijen u partnerstvu sa Tojotinim bZ4Ks.

Subaru je takođe otvorio vrata potencijalnom širenju svog STI brenda orijentisanog na performanse na buduće modele. Nismo sigurni da li to znači da će potencijalno proširenje naziva STI uključiti bilo koje modele na gas ili će svaki STI od sada biti potpuno električni. Kompanija je pokazala Solterra STI koncept na Salonu automobila u Tokiju 2022, ali nismo bili upućeni u bilo kakve tehničke detalje.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button