fbpx
Automobili

Studenti dizajna otkrivaju koncept superautomobila u saradnji sa Alpine-om

Studenti na Istituto Europeo di Design su predstavili „A4810 Project bi IED“ – konceptni automobil proizveden u saradnji sa francuskim proizvođačem Alpine.

Tehnološki i ekološki prihvatljiviji, superautomobil sa dva sedišta sa pogonom na vodonik kreiralo je 28 studenata master studija koji studiraju transportni dizajn.

Alpine-ov zadatak je bio da napravi „super berlinette“ za 2035. godinu – superautomobil dizajniran da bude vozilo visokih performansi kako u pogledu performansi tako i po uticaju na životnu sredinu.

Učesnici su zatim samostalno radili na predstavljanju koncepata brendu, a Alpine se odlučio za dva predloga.

Na osnovu ova dva izbora, studenti su proizveli „A4810 Project bi IED“ – okretan, moćan koncept automobil, u skladu sa svojim tradicionalnim francuskim korenima.

Imajući ovo na umu, izabrano ime je bilo oda nasleđu brenda, sa „4810“ visinom (u metrima) Mon Blana – najvišeg i najamblematičnijeg vrha u Alpima koji se nalazi na granici između Italije i Francuske.

Automobil je dugačak 5091 mm, širok 2010 mm, visok 1055 mm i ima međuosovinsko rastojanje od 2717 mm.

Tim je koristio digitalne alate za izgradnju enterijera kroz skice, 3D modele, renderovanje animacija, zajedno sa razvojem interfejsa ljudske mašine.

Antoni Villain, direktor dizajna Alpine, rekao je: „Saradnja sa Istituto Europeo di Design i njegovim studentima je bilo veliko iskustvo. Za nas je to bio „filter“ da vidimo brend kroz oči mlađe generacije, ali je to bila i prilika da podelimo našu strast i znanje i da im damo dobre savete za uspešnu karijeru u automobilskom dizajnu.”

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button