Automobili

Sedam stvari koje treba da znate o električnom pokretanju Lucid Motors-a

Možda se čini da je teško poverovati, ali nije tako davno Tesla bio malo poznat start-up brend.

Sada je Tesla skoro mejnstrim i ima prepoznatljivost brenda koja prevazilazi broj automobila koje prodaje (oko 500.000 prošle godine naspram blizu 10 miliona automobila od strane automobilskih giganata Tojote i Folksvagena).

Dok najveće svetske automobilske kompanije prihvataju eru električnih automobila sa nizom novih modela u salonima – ili na horizontu – postoji novi izazivač u prostoru za pokretanje električnih automobila.

Evo svega što treba da znate o Lucid-u, brendu za koji možda niste čuli – ali bi mogao postati veliki kao Tesla.

1) Lucid Motors je sa sedištem u Kaliforniji i osnovali su ga 2007. godine pod imenom Atieva, bivši izvršni direktor Tesle Bernard Tse i biznismen Sem Veng.

Ime Lucid je usvojeno 2016. godine tokom restrukturiranja kompanije, a to se poklopilo sa najavom predstojeće električne luksuzne limuzine koja tek treba da bude imenovana.

Sadašnji izvršni direktor Lucida Peter Ravlinson – koji je obezbedio najviši posao 2019. godine – prethodno je bio Teslin glavni inženjer vozila za Model S između 2009. i 2012.

Ranije ove godine Elon Musk je tvitovao: „Ravlinson nikada nije bio glavni inženjer. Stigao je nakon što je napravljen prototip modela S, [i] otišao pre nego što su stvari postale teške.“ Međutim, arhive Tesline veb stranice (kojoj insajderi pristupaju preko VaiBack Machine-a) sugerišu da je ovo netačno.

Glavno sedište Lucida je u Njuarku u Kaliforniji.

Poseduje fabriku u Kasa Grandeu u Arizoni koja je završena 2020. godine i tvrdi da se na tom mestu može proizvesti 34.000 vozila godišnje.

Lucid je prošle godine dizajnirao koncept SUV-a (prikazan u nastavku), koji se u novinskim materijalima naziva ‘Projekat Graviti’. U to vreme, bilo je sugerisano da će terensko vozilo deliti svoj pogon sa svojom manjom limuzinom.

Uprkos izuzetnoj proceni i velikim planovima za proširenje, Lucid trenutno tvrdi da nema vremenskog okvira za proizvodnju desnog volana.

Ovo sugeriše da Air sedan neće uskoro biti ponuđen u Australiji.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close