Automobili

Savet za kupovinu novog automobila: Uvek se zakačite

Pre nekoliko nedelja moja snaja je htela da kupi Ford Bronco Sport. „Reci mi koje stvari treba da ima“, rekla je. Rekao sam joj da pronađe jedan sa prilagodljivim tempomatom. Paket Big Bend (grejanje prednjih sedišta, krovni otvor, bežično punjenje) bi bio lep. Ali iznad svega, nabavite paket za vuču. Ne zato što Bronco Sport može toliko da vuče – ocenjuje se na 2000 funti, bez obzira na motor – već zato što paket za vuču otvara toliko više mogućnosti za transport stvari. Priključak prijemnika će vam olakšati život, čak i ako nikada ne vučete nešto.

Podvlačeći to, nedavno sam vozio Infiniti KKS55 opremljen spojnicom za prijemnik-tu pravougaonu čeličnu kutiju pričvršćenu za okvir okvira automobila koja pričvršćuje vašu kuku za vuču dok se zapravo vučete. Ovo se činilo kao neobičan dodatak jer KKS55 nije ocenjen za vuču bilo čega. U stvari, to je jedini automobil sa kojim sam se ikada susreo i nudi fabrički instaliranu spojnicu, ali bez ožičenja jer ne biste trebali vući prikolicu. Infiniti ovu dodatnu opremu naziva „prijemnikom životnog stila“ i to je fabrička opcija od 450 dolara sa pokretnim vratima za podizanje, ili 300 dolara (plus instalacija) od prodavca ako nemate otvor za aktiviranje pokreta i njegov senzor. A ponuditi tako nešto odlična je ideja jer bi za ugradnju bicikla u KKS55 u suprotnom mogao biti potreban alat i gorionik. Prijemnik vam omogućava da prevarite svoj ukus vozila do krajnjeg kraja spektra – poput, znate, SUV kupea – dok ste i dalje u mogućnosti da toterate glomazne stvari. I, budimo iskreni, to pomaže malo u oglašavanju vaših sklonosti ka otvorenom.

Bacio sam Iakima FullTilt 4 stalak za bicikle, koji se lako ubacio, i za nekoliko minuta sam imao svog pouzdanog starog Specializeda spremnog i spremnog. Ali da sam, recimo, krenuo na putovanje za vikend, mogao bih da zamenim svoj nosač tereta montiran na prikolici i napunim hladnjak i kofer. Spojnica vam daje tu svestranost, pretvarajući vaš automobil u valjanog Leathermana.

Ta korpa tereta je godinama dobro došla, jer je dodatni kapacitet tereta koristan bez obzira na to kakvu vrstu levijatana vozite. Poslednji put sam ga koristio na Escalade-u koji je inače bio ispunjen do naoružanja detritusom prolećnog školskog raspusta. Ako imam bilo kakvih nedoumica u vezi korpe, to je da nisam opružio za aluminijumsku. Moj je čelični, težak više od 50 kilograma, i zakleti sam neprijatelj svaki put kad ga moram otrgnuti u položaj da pričvrstim spojnicu.

Nosači za bicikle i korpe za teret očigledna su i često viđena dodatna oprema, ali možete biti kreativniji od toga. Možete pričvrstiti set visećih mreža za stolice. Ili roštilj. Ili sigurna mala kombinacija. Jeste li ikada čuli za odbojnik? Sada imate. A možda čak možete i nešto da vučete. Ako imate Chevi Ekuinok, ali vam povremeno treba kamionet, nabavite prikolicu i pomoćnu prikolicu i zlatni ste.

Automobili sa vučnim paketom takođe imaju tendenciju da budu napravljeni malo jače – sa hladnjacima za prenos, hladnjacima ulja, možda sa kraćim stepenom prenosa. Otišao sam sa šogoricom do prodavca Forda da preuzmem Bronco Sport, a kada sam iskočio na pod zadnjeg tovarnog prostora, bio sam prijatno iznenađen što sam ispod pronašao rezervnu gumu u punoj veličini. Primetio sam da se ovih dana ne viđate uvek, posebno na malim skretnicama, a prodavac je rekao: “Ni većina Bronco Sportsa nema takvu. I ova ima jer ima paket za vuču.” Shvataš šta sam mislio? Shvatite.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close