Automobili

Rivian R1T pick-up, R1S SUV i Amazon dostavnik špijunirali su na Novom Zelandu kao prve isporuke u blizini

Električni pick-up Rivian R1T i SUV R1S primećeni su na Novom Zelandu, verovatno zbog poslednjeg niza testiranja hladnog vremena pre nego što isporuke kupaca počnu kasnije ove godine.

Slike – koje je Rob Dickinson delio sa Reddit-om i Tvitter-om – takođe pokazuju primer predstojećeg dostavnog kombija Amazon (dno priče), koji je poduprt Rivijinom modularnom platformom za električna vozila i koji je već uveden u SAD.

Poligon za ispitivanje južne hemisfere – nalazi se u blizini mesta Cardrona, na novozelandskom Južnom ostrvu – popularno je mesto za testiranje proizvođača kako se temperature povećavaju širom Severne Amerike i Evrope.

Na osnovu zajedničke platforme, električna vozila R1T i R1S proizvodiće „do“ 550kV / 1124Nm iz dvostrukog rasporeda motora. Rivian tvrdi da je to dovoljno da se vozila lansiraju od 0-100 km / h za tri sekunde u konkurenciji superautomobila.

Energija se crpi iz baterije od 180kVh, što omogućava procenjeni domet od 640km.

Cene u SAD-u počinju od 70.000 američkih dolara (92.000 američkih dolara) za pick-up i 67.500 američkih dolara (90.000 američkih dolara) za SUV, pri čemu će prve isporuke kupaca biti obećane krajem jula, a proizvodnja će rasti dalje tokom 2021. Kada – ako ikada bude – prvi australijski primeri će stići tek treba da se potvrde.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close