fbpx
Automobili

Renault Megane: priključni hibrid sa 160 ks, takođe sada sa pet vrata

Nakon odbitka svih premija, cena je sasvim prihvatljiva
Porodica Renault plug-in hibrida je porasla: Megane E-Tech Plug-in 160 je sada dostupan i u verziji sa pet vrata po početnoj ceni od 33.890 evra. Kupci modela imaju koristi od ekološkog bonusa za električne automobile od 4.500 evra, kao i od Renault-ovog bonusa od najmanje 2.250 evra, što rezultira cenom od 27.140 evra. Ovome se dodaje i smanjeni porez na službeni automobil od 0,5 odsto.

Renault će ponuditi Megane E-TEch Plug-in 160 sa pet vrata u tri verzije: u Zen opremi od 33.890 evra, u verziji Intens od 36.090 evra i kao RS Line od 38.090 evra. Nova pogonska varijanta omogućava potrošnju goriva u kombinovanom VLTP ciklusu od samo 1,2 litra vrhunskog benzina na 100 kilometara. Emisija CO2 iznosi 29 do 27 grama po kilometru. Posle Megane Grandtour i Captur, Megane sa pet vrata je treći Renault model sa plug-in hibridnom tehnologijom.

Pogonski sistem sastoji se od 1,6-litarskog benzinskog motora sa 69 kV (94 PS) sa filterom za čestice, dva elektromotora sa 25 kV (34 PS) i 49 kV (67 PS) snage, inovativnog multimodnog menjača i litijum-jonskog baterija kapaciteta 9,8 kVh. Snaga sistema je 118 kV / 160 PS. Glavni elektromotor je integrisan u menjač, služi kao pogon i menja brzinu.

Kapsule – reklama
Nova hibridna Toiota Iaris – savršena za grad.

Više o novoj Toiota Iaris Hibrid
Otkrijte novi Iaris Vrhunski model sa vrhunskom opremom Direktno u konfiguratoru Jednostavno dogovorite probnu vožnju Brzo pronađite dilere Brošura i cenovnik
Slabija jedinica služi kao generator startera i obezbeđuje glatku vezu sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem tokom vožnje. Multimodni prenos ima dva nivoa brzine za električni pogon i četiri nivoa za motor sa unutrašnjim sagorevanjem. Menjanje brzina odvija se automatski i bez da vozač mora nešto da preduzme. Prema Renaultu, sistem omogućava ukupno 15 brzina kombinacija koraka i pogona.

Renault nudi i modele sa potpuno hibridnim modelima u serijama Clio , Arkana i Captur (tamo sa 140 ks). Pored Captura, PHEV je i Renault Megane Grandtour E-Tech sa istom tehnologijom kao i model sa pet vrata. Da li vas zanima plug-in hibrid i želite da istražite tržište? Evo našeg velikog pregleda sa svim proizvođačima. Datumi i cene.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button